Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Соціальна сфера підбила перші підсумки 2013 року
Опубліковано 27 грудня 2013 року о 12:13

Основним досягненням Мінсоцполітики у 2013 році є перехід до роботи на випередження виникнення проблем та плановість роботи. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради щодо підсумків роботи установ і закладів соціальної сфери у 2013 році.

«У 2013 році значну увагу ми приділили роботі на випередження. Адже будь-яку проблему значно легше попередити, ніж потім долати її наслідки. Ми поступово виходимо з режиму гасіння пожеж, піднімаємо голову і дивимося вперед. І це дає можливість розраховувати на більш результативну роботу у майбутньому», - сказала вона.

Так, за словами Наталії Королевської, протягом цього року завдяки спільним зусиллям Держінспекції з питань праці та Міндоходів вдалося не допустити виникнення додаткової заборгованості із заробітної плати у 2,7 млрд. грн. «За цей рік вдалося не допустити звільнення близько 300 тис. осіб. З початку року Служба зайнятості отримала попередження про такі масові звільнення. Але переважна більшість цих людей зберегла роботу», - сказала вона.

Окремо Міністр наголосила на тому, що 2013 року було запроваджено нову модель діяльності 12 тисяч фахівців соціальної роботи. Вона передбачає значне розширення переліку категорій громадян, якими опікуються фахівці. Тепер вони працюють з усіма без винятку сім’ями. «Запровадження нової моделі вже дало результати. За 9 місяців цього року більше 358 тис. сімей, в яких виховуються 588 тис. дітей, отримали своєчасну допомогу і не потрапили в складні життєві ситуації. Завдяки цьому у 22 рази зросла кількість випадків попередження вилучення дітей з біологічних сімей», - повідомила вона.

Крім того, Наталія Королевська відзначила досягнення у сфері праці та зайнятості. За її словами, запровадження в дію усієї нормативної бази для того, щоб на повну запрацював новий Закон «Про зайнятість населення», а також впровадження нової філософії роботи у сфері зайнятості вже почали приносити результати.

«Незважаючи на усі економічні складнощі, нам вдалося втримати ситуацію на ринку праці та досягти певного поліпшення. Рівень безробіття за методикою МОП у першому півріччі скоротився до 7,5%. На фоні країн ЄС, де середній рівень безробіття складає 11%, ми виглядаємо досить переконливо. Крім того, з початку року середня тривалість безробіття скоротилася на 31 день - до 122 днів», - наголосила Міністр.

Важливим досягненням року, що минає, Наталія Королевська назвала також зміни у сфері розвитку соціальної інфраструктури. За її словами, на виконання Соціальних ініціатив Президента 2013 року було запроваджено соціальну послугу денного догляду за дітьми-інвалідами (вже діють 78 таких відділень), розширюється мережа соціальних центрів матері та дитини для підтримки вагітних жінок та матерів з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах в регіонах (на даний час їх 19 по Україні) та створено 145 додаткових дитячих будинків сімейного типу. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux