Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Органи влади усіх рівнів мають спільно працювати над викоріненням зловживань у сфері оздоровлення дітей
Опубліковано 04 вересня 2013 року о 09:14

Потрібно об’єднувати зусилля різних органів влади задля того, щоб оздоровлення та відпочинок дітей були справді якісними та безпечними. Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, коментуючи підсумки перевірки Генеральної прокуратури літньої оздоровчої кампанії. 

«Зауваження Генпрокуратури щодо порушень під час оздоровлення дітей будуть уважно вивчені Мінсоцполітики та на їхній підставі будуть зроблені відповідні висновки, у тому числі і кадрові. Міністерство координує питання оздоровлення та відпочинку дітей, яким займаються органи виконавчої влади різних рівнів і місцевого самоврядування. Переконана, потрібно об’єднувати зусилля органів влади усіх рівнів задля того, щоб оздоровлення та відпочинок дітей були справді якісними та безпечними. У питаннях здоров’я та безпеки дітей не може бути жодних компромісів. Саме тому органи влади усіх рівнів мають спільно працювати над викоріненням зловживань», – заявила Наталія Королевська. 

Міністр зазначила, що на початку оздоровчої кампанії за її ініціативи було проведено позапланову перевірку закладів відпочинку та оздоровлення по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій та місцевими органами влади. Окрім того, протягом оздоровчої кампанії Мінсоцполітики неодноразово зверталося до Генпрокуратури щодо порушень у дитячих таборах. «Зокрема, у випадку із сумновідомим санаторієм «Оріон» (м. Бердянськ), спеціалісти Мінсоцполітики надали матеріали перевірки закладу до органів прокуратури. Цей заклад більше не отримає державне замовлення на оздоровлення дітей. Так само ми чинитимемо щодо будь-якого закладу, в якому виявлятимуться неналежні умови для проживання дітей. Ми не дозволимо, щоб оздоровлення дітей пільгових категорій відбувалося за залишковим принципом», - розповіла вона. 

Вона нагадала, що при Міністерстві працює моніторингова комісія з питань якості оздоровлення дітей, яка завершить свою роботу 1-го грудня. «На підставі напрацювань Комісії буде посилено контроль за якістю оздоровлення дітей та внесені зміни до умов придбання путівок. Це дозволить зробити більш жорсткими вимоги до створення умов для оздоровлення дітей», - сказала Наталія Королевська. 

Міністр також наголосила, що за 20 років інфраструктура оздоровлення і відпочинку дітей занепала та потрібно здійснити системні кроки задля її відновлення. «Уряд затвердив Концепцію державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів на період до 2017 року. На її основі Міністерство вже готує проект Державної цільової соціальної програми. Також в рамках Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. на базі Дитячого центру «Молода гвардія» запропоновано збудувати новий табір для оздоровлення дітей-інвалідів», – відзначила вона. Окрім цього, Мінсоцполітики розробило низку проектів урядових постанов, що мають за мету посилення контролю за нормами харчування в оздоровчих закладах та за станом об’єктів оздоровлення в цілому. 

Наталія Королевська також уточнила, що результати оздоровчої кампанії-2013 будуть підсумовані на розширеній нараді, яка відбудеться у вересні. У нараді братимуть участь представники органів влади різних рівнів, громадськості та Генеральної прокуратури. 

Довідково

Згідно з планом, протягом кампанії 2013 року мають оздоровитися та відпочити 3 млн. 152 тис. осіб, що на 310 тис. дітей більше, ніж 2012 року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux