Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Нам вдалося зменшити розрив між пенсіями народних депутатів і чиновників та простих людей
Опубліковано 27 грудня 2013 року о 12:18

Протягом 2013 року вдалося захистити найуразливіших громадян та забезпечити соціальну справедливість, знизивши рівень державних виплат народним депутатам та чиновникам. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради щодо підсумків роботи установ і закладів соціальної сфери у 2013 році. За її словами, основне питання соціальної справедливості – це питання “На кого витрачати кожну соціальну гривню?”. Тому соціальна справедливість передбачає, з одного боку, посилення захисту найбільш уразливих громадян, а з іншого – позбавлення окремих категорій громадян надлишкових і несправедливих преференцій.

«Нам вдалося зменшити розрив між пенсіями народних депутатів і чиновників та простих людей. Тепер розмір пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів. Наприклад, якщо раніше депутат виходив на пенсію – отримував 16 121 грн. (90% від зарплати), то в цьому році депутат, виходячи на пенсію, отримує максимум 9 490 грн. (10 прожиткових мінімумів), а якщо він продовжує працювати, пенсія становить – 7 632 грн. Те саме стосується і державних службовців», - сказала вона.

Наталія Королевська наголосила, що наступного року робота над усуненням дисбалансів і забезпеченням справедливості має бути активізована, оскільки саме несправедливість найбільше загострює ситуацію у суспільстві. «Коли людина перебуває у скруті і бачить, що хтось користується надмірними і незаслуженими благами, це викликає відповідну реакцію. Ми повинні поступово знімати цю проблему», - сказала вона.

Водночас Міністр відзначила посилення соціального захисту найбільш уразливих категорій громадян. За її словами, на виконання Соціальних ініціатив Президента України цього року був суттєво підвищений рівень соціального захисту дітей-інвалідів підгрупи «А», а також дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку або піклування.

«Також хочу відзначити, що за 9 місяців цього року майже 12200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали родину чи були передані до сімейних форм виховання. Таким чином, на 1 грудня в сімейних формах виховується 76651 дитина або 83,5% усіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», - сказала вона.

Ще одним напрямком роботи, за словами Наталії Королевської, стало посилення соціального захисту ветеранів та інвалідів. «У середньому на 10% порівняно з 2012 роком зросла грошова допомога ветеранам до 5 травня, були істотно підвищені пенсії всім інвалідам війни II і III груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років. Тепер вона становить не менше 2548 гривень», - сказала вона.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux