Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська на форумі у Криниці: Кроки України у сфері зайнятості відповідають європейським підходам
Опубліковано 09 вересня 2013 року о 09:13

Проблема зайнятості та створення робочих місць і в Україні, і в Європі, і в інших країнах має схожий характер і причини. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська у своєму виступі на XXIII економічному форумі «Перспективи нового світового порядку» в м. Криниця (Польща).

«Проблема зайнятості та створення робочих місць і в Україні, і в Європі, і в інших країнах має схожий характер і причини. Ми уважно вивчаємо досвід зарубіжних країн, зокрема ЄС, в сфері зайнятості. І завдяки комплексному підходу до вирішення цієї проблеми в Україні вже сьогодні можна говорити про певні результати. Зокрема, рівень безробіття в Україні за методологією Міжнародної організації праці в I кварталі 2013 року склав 8% (проти 8,4% у 2012 році). Середній показник безробіття в ЄС за цей період склав 11,4% », - заявила Наталія Королевська.

Серед результатів вона зазначила компенсацію сплати єдиного соціального внеску малому бізнесу за створення нових робочих місць, а також половину такої компенсації протягом року тим, хто створює високооплачувані робочі місця (більше 3 мінімальних зарплат).

«Ми бачимо основний ресурс для створення нових високооплачуваних робочих місць у сприянні розвитку малого та середнього бізнесу. Безробітні, які вирішили відкрити свою справу, мають право на отримання одноразово всієї суми своєї допомоги по безробіттю. З початку року вже 9 тисяч безробітних скористалися цією можливістю», - сказала вона.

Міністр підкреслила, що ті кроки в галузі зайнятості, які сьогодні робить Україна, відповідають європейським підходам боротьби з безробіттям.

«Ми уважно вивчаємо рекомендації МОП та наших міжнародних партнерів, викладені у Декларації міністрів праці та зайнятості країн «Групи двадцяти», ухваленої в Москві в липні цього року», - сказала Наталія Королевська.

У той же час, як зазначила Міністр, Україна не стоїть на місці і продовжує працювати над впровадженням нових механізмів щодо розвитку ринку праці та стимулювання створення нових робочих місць. Серед них, зокрема, повернення молодих матерів на ринок праці після відпустки по догляду за дитиною.

«Часто у безробіття в Україні - «жіноче обличчя». Ще під час відпустки по догляду за дитиною жінка отримає право на безкоштовне підвищення кваліфікації або здобуття нової спеціальності», - заявила Наталія Королевська.

Поряд з цим молоді люди, які після закінчення навчання протягом 6 місяців не зможуть знайти собі роботу, отримають право на дотоване працевлаштування.

У свою чергу, у виступах з трибуни форуму європейські експерти позитивно оцінили політику України, що проводиться в сфері зайнятості.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux