Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Мінсоцполітики реалізує нові підходи до розвитку соціальної сфери
Опубліковано 07 жовтня 2013 року о 09:48

Реконструкція приміщень Львівського геріатричного пансіонату – це приклад реалізації нових підходів Мінсоцполітики до розвитку соціальної інфраструктури у складних економічних умовах. Про це сказала Міністр Наталія Королевська під час відкриття після реконструкції приміщень закладу.

 

«Міністерство у складних економічних умовах знаходиться у пошуку нових підходів до вирішення нагальних соціальних проблем. Реконструкція приміщень Львівського геріатричного пансіонату – це приклад ефективної взаємодії Уряду України, місцевої влади та інвесторів. Ця реконструкція спільно фінансувалася з обласного бюджету та інвестором», – зазначила Наталія Королевська.

 

Разом з тим, за її словами, такий підхід дає можливість залучити громаду до вдосконалення соціальної сфери. «Громада взяла участь у процесі прийняття рішення – на що будуть спрямовані кошти. Також в рамках проекту вона отримала дієві інструменти контролю над витратами», – наголосила Міністр.

 

Як пояснила Наталія Королевська, у Львівському геріатричному пансіонаті був реалізований мікропроект Українського фонду соціальних інвестицій за рахунок гранту Уряду Німеччини, який наданий KfW. Всього у Львові було реалізовано 8, а у Києві – 10 подібних мікропроектів, усі вони передбачали поєднання фінансових зусиль як інвестора, так і місцевої громади.

 

Міністр повідомила, що загальна вартість реконструкції приміщень Львівського геріатричного пансіонату склала 1,4 млн. грн. З них за рахунок гранту профінансовано 1,3 млн. грн., внесок з обласного бюджету – 70 тис. грн. «Це дозволило провести комплексний ремонт спортивно-реабілітаційного і актового залів, повністю замінити мережі електропостачання та електрообладнання, обладнати систему вентиляції, а також облаштувати заклад для людей з особливими потребами», – зазначила вона.

 

Вона також повідомила, що минулої середи на засіданні Уряду було ухвалено рішення про наступний крок щодо реалізації спільних соціальних проектів з німецьким Урядом. «Зараз ми готуємося отримати наступний грант - 7 млн. євро, який буде спрямовано у тому числі й на соціальні об’єкти Львівщини», – підсумувала Наталія Королевська.

 

Довідка

Пілотний проект започатковано Урядом Німеччини з нагоди Чемпіонату Європи з футболу – EURO-2012. Проект передбачає реалізацію мікропроектів з покращення спортивної інфраструктури загальноосвітніх шкіл та двох закладів соціального захисту міст Києва та Львова.

Для реалізації даного проекту виділено грант розміром 2 мільйони євро.

У рамках проекту у Києві та Львові реалізовано 18 мікропроектів (у Києві – 10, у Львові – 8). 5% від загальної вартості проектів фінансують громади. 95% профінансовано через Український фонд соціальних інвестицій. Користь отримали 23 575 осіб.

Ціллю проекту є покращення матеріально-технічних умов для занять спортом, сприяння залученню молоді до занять спортом, розвиток потенціалу громад.

Загалом з 2008 року Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) отримано чотири гранти на загальну суму 17 мільйонів 100 тис. євро. Ці кошти були направлені на будівництво та ремонт об’єктів соціальної інфраструктури в деяких регіонах України, результат від чого відчули понад 400 тисяч українців.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux