Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На Житомирщині виплатять усі види соціальної допомоги
Опубліковано 31 грудня 2013 року о 11:58

Відбулося спільне засідання колегії департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації та Президії правління обласної організації товариства Червоного Хреста України. У заході взяли участь заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Усольцева, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр Богдан, начальники управлінь праці та соціального захисту населення, директора територіальних центрів соціального обслуговування, інтернатних установ, профільні спеціалісти департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації та представники засобів масової інформації.

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Усольцева звернула увагу на те, що соціальна політика в нашій державі розробляється в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, які адресовані різним категорія громадян і орієнтовані на підвищення рівня добробуту населення, покращення якості життя та вирівнювання основних економічних показників. Реалізація завдань глави держави щодо формування сучасної моделі соціального забезпечення громадян на Житомирщині є надзвичайно актуальним питанням з огляду на те, що кожен четвертий житель нашої області отримує соціальну допомогу.

Валентина Володимирівна, зокрема, зазначила, що завдяки співпраці установ соціального захисту населення з організаціями товариства Червоного Хреста в Житомирській області вдається надавати своєчасну медичну, соціально-побутову, матеріальну та гуманітарну допомогу вразливим категоріям населення. Так, наразі на обліку патронажної служби товариства Червоного Хреста перебуває 16155 громадян похилого віку, які потребують допомоги, серед яких 763 лежачих та малорухомих хворих. А щороку працівники патронажної служби обслуговують понад 15 тис. підопічних.

На Житомирщині при міських та районних організаціях товариства Червоного Хреста функціонує 8 центрів та 9 кімнат медико-соціальної допомоги. Загалом, 70,5% працівників патронажної служби області мають медичну освіту. Варто звернути увагу на те, що робота патронажної служби на належному рівні організована в містах Житомирі, Бердичеві та Коростені, а також у Новограді-Волинському, Баранівському, Попільнянському, Радомишльському, Коростишівському, Овруцькому та Черняхівському районах.

Скоординована взаємодія управлінь соціального захисту населення з радами ветеранів сприяє розбудові мережі центрів волонтерського руху, які надають допомогу найбільш вразливим верствам населення. Завдяки їх діяльності в області реалізуються такі гуманітарні програми як «Пенсіонер – пенсіонеру», «Діти, молодь – пенсіонеру» та інші.

Серед основних напрямків діяльності на найближчий час департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації та Президія правління обласної організації товариства Червоного Хреста України визначили такі пріоритети: активізувати роботу по реалізації програми ресурсного поповнення банків одягу Товариства Червоного Хреста України «Чобіток», скоординувати співпрацю з Державною службою з надзвичайних ситуацій щодо надання допомоги бездомним громадянам в холодну пору року, а також забезпечити у 2014 році організацію проведення навчань працівників соціальної сфери навичкам надання першої допомоги на базі центрів та кімнат організацій Червоного Хреста за сертифікованою 12-годинною програмою.

Валентина Усольцева запевнила, що до кінця цього року в Житомирській області буде завершено виплату всіх видів соціальної допомоги, оскільки це питання перебуває на постійному контролі Міністра соціальної політики України та керівництва облдержадміністрації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux