Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На засіданні Робочої групи з надання пропозицій Міністерству соціальної політики України щодо розподілу державних коштів
Опубліковано 02 жовтня 2018 року о 22:08

07.08.2018 року Фондом соціального захисту інвалідів проведено засідання Робочої групи з надання пропозицій Міністерству соціальної політики України щодо розподілу державних коштів, передбачених Мінсоцполітики бюджетною програмою для відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування у закладах охорони здоров’я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою (далі – Робоча група).

До складу Робочої групи увійшли представники Міністерства соціальної політики України, Фонду, громадських об’єднань осіб з інвалідністю, лікар кардіолог.

За напрямком відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування, у 2018 році передбачено 3 млн. гривень.

На засіданні Робочої групи розглянуто 127 справ громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що були надані Всеукраїнською громадською організацію інвалідів «Союз Чорнобиль України» та громадською спілкою «Всеукраїнська спілка інвалідів Чорнобиля».

            Довідково

Наказом Мінсоцполітики від 21.05.18 №736 затверджено Порядок відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування у закладах охорони здоров’я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою. Цим Порядком визначено механізм використання коштів, передбачених Мінсоцполітики за бюджетною програмою «Фінансова підтримка громадських об’єднань інвалідів», для відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - постраждалі громадяни), витрат на лікування у закладах охорони здоров’я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» бюджетну програму 2501220 «Фінансова підтримка громадських об’єднань інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» розділено на дві окремі бюджетні програми, одна з яких 2507020 «Фінансова підтримка громадських об’єднань інвалідів».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux