Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Моніторинговий візит до психоневрологічного інтернату директора Хмельницького обласного відділення Фонду.
Опубліковано 30 вересня 2022 року о 13:00

У відповідності покладених на Хмельницьке обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю завдань по здійсненню моніторингу щодо забезпечення осіб з інвалідністю, які перебувають у соціальному закладі, допоміжними (технічними та іншими) засобами реабілітації за рахунок коштів державного бюджету і оцінки їх якості та функціональності, 28 вересня 2022 року відбувся моніторинговий візит директора Хмельницького обласного відділення Фонду Василя Карапозюка до психоневрологічного інтернату, який розміщений у с.Виноградівка, Хмельницької області.

Директор соціального закладу Юрій Кузь грунтовно поінформував та оглядово ознайомив керівника відділення Фонду з умовами проживання пацієнтів, харчування та відпочинку, про кількісний склад підопічних, які перебувають у соціальному закладі, про сталу практику забезпечення пацієнтів допоміжними (технічними та іншими) засобами реабілітації, про співпрацю з виробниками засобів та вплив на якість життя пацієнтів інтернату завдяки використанню придбаних за кошти державного бюджету допоміжних засобів.

За отриманою інформацією з понад 200 пацієнтів інтернату, у т.ч. 80 вимушених переселенців, понад 130 використовують у повсякденному житті допоміжні (технічні та інші) засоби реабілітації – крісла колісні, функціональні ліжка, протези, ортези, ортопедичне взуття, корсети, бандажі і т.і. Для кожного підопічного, у разі необхідності підбору, визначення виду, типу та конструктивних особливостей допоміжного засобу реабілітації, підхід у фахівців медичного та реабілітаційного напрямків однаково уважний та толерантний. Крім того, виробник, якого обирають пацієнти, мінімум двічі протягом строку виготовлення виробу, здійснює візити для обмірів та підлаштування виробу під фізіологічні та функціональні особливості людини.

Зі свого боку керівник Хмельницького обласного відділення Фонду Василь Карапозюк надав консультацію персоналу інтернату по порядку забезпечення людей з інвалідністю допоміжними засобами реабілітації, визначеного Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321, видам та граничним цінам на такі засоби реабілітації.

В ході оглядового обходу приміщень Василь Карапозюк поспілкувався з пацієнтами соціального закладу, запитував про якість засобів, якими люди користуються, про зручність та функціональність виробів, про вплив на самопочуття та здоров’я людей після курсу реабілітаційних вправ та тренувань, які регулярно проводяться у закладі. Споглядаючи на підопічних цього соціального закладу можна з впевненістю казати про якість соціальних послуг, комфортність проживання та відпочинку, достатність та калорійність харчування і небайдужість персоналу фахівців закладу під керівництвом свідомого та фахового керівника Юрія Кузя.

Спілкуючись з вимушеними переселенцями з м. Ізюма Харківської області Василь Карапозюк побачивши гаджети в руках у молодих людей, зацікавив їх інформацією про те, як зареєструвати власний електронний кабінет, який надасть можливість молоді самостійно замовляти соціальні послуги, зокрема допоміжні (технічні та інші) засоби реабілітації. Для більшої інформованості презентував для них інформаційний буклет, який розповість їм як покроково створити власний електронний кабінет.

На підсумок робочої зустрічі керівники домовилися про подальшу співпрацю у питаннях забезпечення осіб з інвалідністю допоміжними (технічними та іншими) засобами реабілітації, реалізацію реабілітаційних програм та навчально-тренувальні заходи з залученням психологів за профільним напрямком.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux