Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міжнародний день інвалідів в Одесі
Опубліковано 15 грудня 2015 року о 14:42

     За рахунок коштів Одеського обласного відділення ФСЗІ було надано  фінансову допомогу на оплату вартості навчання Сегреньовій Лілії Володимирівні 1966 року народження, яка є інвалідом 2 групи, віднесена до 1 категорії постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Ліля Володимирівна знаходиться на обліку як особа, що перемістилася з району проведення АТО. Закінчивши у 2015 році за рахунок коштів Фонду з відзнакою Одеський Національний Університет ім. І.І. Мечникова,  Сегреньова Лілія Володимирівна здобула ступінь бакалавра за напрямом підготовки «правознавство». За високі досягнення у навчанні та з нагоди святкування Міжнародного дня інвалідів Сегреньова Л.В. була нагороджена грамотою від Одеського обласного відділення ФСЗІ.

     Ще одним прикладом допомоги у навчанні за рахунок  державних коштів став інвалід третьої групи по зору Єгіян Ашот Сергійович 1991 року народження, який  у 2015 році закінчив  Одеську національну музичну академію імені  А. В. Нежданової за напрямком підготовки «Музичне мистецтво» та здобув кваліфікацію артист оркестру, викладач. На даний час Ашот Сеогійович працює  викладачем скрипки в Нерубайській дитячій школі мистецтв Одеської області. Усі ці досягнення буде висвітлено  в газеті Одеські Вісті у грудні місяці поточного року.

     Також до Міжнародного дня інвалідів Одеським обласним відділенням ФСЗІ було надруковано флаєра «Приверни увагу до особи з інвалідністю», які були розповсюджені працівниками Одеського обласного відділення ФСЗІ на святковому концерті у Палаці Моряків. На концерті виступали творчі колективи міста Одеси та Одеської області. Після закінчення святкового концерту було організовано фуршетний стіл для гостей з особливими потребами у кількості 500 осіб.

     У Благодійному Фонді «Молодий інвалід», директор Одеського обласного відділення Фонду Кольцов В.М  взяв участь у круглому столі на якому обговорювався проект пропозицій щодо створення додаткових учбово-виробничих майстерень та центра адаптації, профорієнтації та працевлаштування молоді з інвалідністю. На заході були присутні також представники Департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради, Одеського обласного центру зайнятості, Управління  освіти та науки Одеської облдержадміністрації. Інформаційний супровід вищевказаного заходу організувала телерадіокомпанія «Круг». Сюжет новин  за 02.12.2015 року - (http://krug.com.ua/news/25139 ). 

     Також в українському товаристві сліпих, проходив святковий концерт та нагородження грамотами до свята, на якому були присутні представники Одеського обласного відділення, після концерту було організовано солодкий стіл для всіх бажаючих.  Ще до Міжнародного дня інвалідів  у приміщені Одеської обласної державної адміністрації, на 3 поверсі, в залі для засідань зібрались творчо обдаровані люди, які мають інвалідність. Вони приїхали з різних куточків Одеської області та привезли з собою свої картини та інші сувеніри, які всі присутні мали змогу побачити та за бажанням придбати.  Виставку відвідав директор Одеського обласного відділення ФСЗІ Кольцов В.М.Організатором акції виступив представник Одеського відділення ВОІСОІУ Побережний А.М. 

     З нагоди Міжнародного дня інвалідів у місті Котовськ Одеської області була проведена благодійна акція «Такі, як усі» в підтримку дітей та молоді з функціональними обмеженнями, в якій прийняв участь директор Одеського обласного відділення ФСЗІ. На цю акцію відгукуються місцеві жителі, приватні підприємці, керівники установ, що говорить про свідомість і громадську позицію мешканців міста. Слід зауважити, що така акція проводиться у місті не вперше.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux