Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міжнародний день боротьби за права інвалідів
Опубліковано 12 травня 2010 року о 10:33

Життя в сучасному суспільстві потребує від людини певних знань, навичок та вмінь, особливо при вирішенні питання працевлаштування та зайнятості. Для людей з обмеженими фізичними та розумовими можливостями це питання стоїть набагато гостріше. Тому 5 травня - Міжнародний день боротьби за права інвалідів, запроваджений ООН, закликає звернути увагу суспільства до проблем, пов’язаних із захистом прав людей із обмеженими можливостями, оскільки їх право на працевлаштування, безбар’єрне середовище, доступну освіту дуже часто не дотримується. Сьогодні, вирішуючи проблеми соціальної адаптації інваліда, необхідно залучати до співпраці установи та організації, які у своїй діяльності мають певні важелі, науково-методичні напрацювання та відповідний досвід.

Із цією метою з 21 по 23 квітня цього року у Миколаєві на базі Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Професійна реабілітація та зайнятість молодих інвалідів – міжнародний досвід». У роботі конференції брали участь: заступник Міністра праці та соціальної політики України В.Мущинін, Надзвичайний та повноважний посол Австрії в Україні М.Вукетіч, представники Федерального міністерства праці, соціального забезпечення і захисту прав споживачів Республіки Австрія, Фонду соціального захисту інвалідів, представники управлінь праці та соціального захисту населення, центрів зайнятості, центрів професійного навчання та реабілітації України.

Упродовж трьох днів були обговорені питання соціальної інтеграції людей із обмеженими можливостями, зокрема молодих інвалідів, у суспільство, професійної підготовки та зайнятості молодих інвалідів, впливу громадських організацій інвалідів у забезпеченні рівних можливостей молодих інвалідів на ринку праці. Учасники конференції відвідали та ознайомились з роботою Центру дитячої ортопедії та реабілітації Державного комплексу, Центру зайнятості населення Центрального району Миколаєва, Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини Університету «Україна», підприємства громадської організації інвалідів «Етна».

5 травня, продовжуючи цю тему, Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, за ініціативою підприємств громадських організацій інвалідів, організувало зустріч керівників цих підприємств та їх засновників з керівництвом області. У зустрічі брали участь заступник голови Миколаївської ОДА з соціальних питань Н.Іванцова, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення О.Сивопляс, відповідальний секретар Комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів О.Хмуринська.

Досягнуто домовленості стосовно подальшої взаємодії громадських організацій інвалідів, їх підприємств та органів влади у вирішенні питань щодо сприяння отриманню замовлень на продукцію підприємств ГОІ за рахунок бюджетних коштів, збільшення витрат за рахунок коштів обласного бюджету, що спрямовуються на оплату сурдоперекладу новин та тематичних програм на каналі облдержтелерадіокомпанії та інше.

Міжнародний день боротьби за права інвалідів – слушна нагода нагадати суспільству, що сьогодні життя людей із обмеженими фізичними можливостями залишається дуже складним. Тому нагальна задача спільноти та державних інституцій допомогти інваліду стати рівним серед рівних.

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux