Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міжнародна науково-практична конференція у Києві
Опубліковано 18 листопада 2015 року о 14:44

За дорученням директора Фонду соціального захисту інвалідів Сергія Артюха заступник директора Фонду Любов Ріяко, директор Київського міського відділення Фонду Михайло Хариш та директор Київського обласного відділення Фонду Геннадій Фомічов брали участь у XV міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі у світлі реалізації Конвенції ООН про права інвалідів», яка відбувається у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна».

У Конференції також брали участь Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, голова ВГСПО «Національна Асамблея Інвалідів України» Валерій Сушкевич, Народний депутат України Сергій Кудлаєнко,  представники Міністерства соціальної політики України, Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, Міністерства освіти і науки України, Київської міської державної адміністрації, соціальних установ, відомств та інститутів, директори центрів реабілітації, представники громадських організацій інвалідів, ЗМІ.

Відкриваючи роботу конференції, Президент Університету «Україна», академік НАПН України, доктор технічних наук, професор Петро Таланчук наголосив на значущості заходу і його ролі у підвищенні рівня соціального захисту в Україні. Президент Університету «Україна» виокремив роль Фонду соціального захисту інвалідів у житті молодих людей, в яких обмежені фізичні можливості. Зокрема, у фінансуванні їхнього навчання.

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, голова ВГСПО «Національна Асамблея Інвалідів України» Валерій Сушкевич дав характеристику стану справ у соціальній сфері, більш детально зупинився на навчанні людей з інвалідністю, здобутті ними професії, створенні робочих місць та реабілітації. Щодо Фонду, Валерій Сушкевич сказав, що впродовж співпраці завжди виникали ситуації, які потребували більш глибокого вивчення, обговорення та прийняття єдино правильного рішення. Але в цілому роль Фонду соціального захисту інвалідів вагому у здійсненні соціального захисту та опіки людей із особливими потребами. Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю сказав, що марна спроба деяких опонентів домогтися ліквідації Фонду на 25-му році його існування.

Заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів Любов Ріяко ознайомила із роботою Фонду, дала характеристику плідній співпраці з Університетом «Україна» щодо навчання особливих студентів, запевнила, що Фонд і надалі відкритий у співпраці для всіх соціальних партнерів, які прагнуть досягнути нового, більш високого рівня надання соціальних послуг.

Насамкінець свого виступу Любов Ріяко вручила Президенту Університету «Україна» Петру Таланчуку сертифікат на вісім з половиною мільйонів гривень на оплату навчання студентів, які мають обмежені фізичні можливості.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux