Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінсоцполітики залучило від Уряду ФРН 7 млн. євро на розвиток соціальної сфери
Опубліковано 15 жовтня 2013 року о 09:20

У Міністерстві соціальної політики відбулося підписання угоди щодо гранту у розмірі 7 млн. євро між Урядом України (представленим Мінсоцполітики), німецьким банком KfW та Українським фондом соціальних інвестицій. Мета проекту – підвищення якості соціальних послуг.

У Міністерстві соціальної політики відбулося підписання Фінансової та проектної угоди щодо гранту у розмірі 7 млн. євро між Кабінетом Міністрів України (представленим Міністерством соціальної політики), німецьким банком KfW, а також Українським фондом соціальних інвестицій за участю Посла Федеративної Республіки Німеччина.

Німецький уряд через банк розвитку KfW розширює спільний проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» та надає подальші 7 млн. євро грантових коштів на проекти з реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури в сільській місцевості України.

Нова фаза проекту реалізовуватиметься у Львівській, Вінницькій та Кіровоградській областях. У рамках проекту заплановані заходи з реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури, шкіл та дитячих садків, закладів базового медичного обслуговування, центрів громад, систем водопостачання, водовідведення.

Впровадження інвестицій здійснюватиметься Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ). Проект передбачає співфінансування у розмірі 20% з боку місцевих громад та 80% з боку KfW.

«Підписання сьогоднішньої угоди з нашими німецькими партнерами дозволить продовжити співпрацю щодо розвитку соціальної інфраструктури в Україні. Для нас продовження співпраці – це, в першу чергу, впровадження нових стандартів та європейської якості у наданні послуг у соціальній сфері. Наша мета – зробити так, щоб кожний громадянин в України, який потребує допомоги, отримував якісні соціальні послуги», - сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«За сприяння ФРН ми хотіли б шляхом підвищення відповідальності, покращення сфери надання послуг та енергоефективного господарювання підтримати українські громади у процесі наближення до європейських стандартів», - зазначив Посол Федеративної Республіки Німеччина пан д-р Крістоф Вайль.

«Починаючи з 2005 року, німецьким Урядом у рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» було надано 17,1 млн. євро грантових коштів на реконструкцію шкіл, дитячих садочків, доріг, водопроводів тощо. Попередні фази проекту впроваджувалися в Донецькій, Луганській областях, АР Крим та у містах Львові та Києві. За весь період було впроваджено 301 мікропроект», - повідомив директор KfW бюро в Києві Гуннар Вельцхольц.

«Користь від проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» наразі отримало вже понад 400  тис. українців, - повідомив виконавчий директор УФСІ Віктор Мірошниченко. - Завдяки підтримці Уряду Німеччини Український фонд соціальних інвестицій вже шість років має можливість допомагати територіальним громадам вирішувати місцеві соціальні проблеми, мобілізовувати їх, підтримувати важливі для них об’єкти».

KfW - німецький державний банк розвитку, який працює в Україні з 1992 року за дорученням Федерального уряду Німеччини та надає Україні кредитні та грантові кошти на фінансування інвестицій задля покращення енергоефективності в сфері енергетики, підтримки малих та середніх підприємств, а також реабілітації комунальної інфраструктури. Із загальними активами у розмірі понад 511 мільярдів євро (станом на кінець 2012 року) KfW належить до найбільших банків Європи.

Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є некомерційною організацією, заснованою у 2000 році українським Урядом задля втілення стратегії зменшення рівня бідності.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux