Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінсоцполітики: На Урядову „гарячу лінію” вже звернулося майже 3 тис. кримчан
Опубліковано 18 квітня 2014 року о 10:22

Кількість громадян з Криму та міста Севастополь, які бажають переселитися на материкову територію України, постійно збільшується. Зокрема, на „гарячу лінію” Урядового контактного центру вже надійшло близько 3 тисяч звернень від кримчан. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики - керівник апарату Віктор Іванкевич на експертній зустрічі щодо соціального захисту переселенців з Криму.

„З кожним днем кількість кримчан, які бажають виїхати з окупованої території до різних регіонів України, постійно збільшується. Більшість проблем, з якими вони звертаються, стосується житлових питань (кожне третє із загальної кількості звернень) та соціального захисту (кожне шосте)”, – сказав Віктор Іванкевич. При цьому, за його словами, головним, все ж таки, залишається практична соціальна підтримка, що надається переселенцям-кримчанам підвідомчими Мінсоцполітики органами системи соціального захисту.

Заступник Міністра - керівник апарату зазначив, що державна соціальна підтримка надається всім без винятку кримчанам. Зокрема, й сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства. Так, станом на 15 квітня до органів соцзахисту населення звернулася 771 така сім’я, із них 47 сім’ям вже виплачено призначені види соціальних допомог, а 629 сім'ям триває призначення. Крім того, щодо інших 95 сімей подано запити для підтвердження підстав, які будуть оперативно опрацьовані.

„На сьогодні до регіональних відділень Пенсійного фонду щодо отримання своїх пенсій вже звернулося 1315 пенсіонерів з АРК. Зазначу, що їм всім виплачено пенсію за березень, при цьому 9 пенсіонерам – за новим місцем проживання. Також співробітники ПФ займаються пересиланням особових справ пенсіонерів-кримчан”, – повідомив Віктор Іванкевич.

Заступник Міністра - керівник апарату поінформував, що центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно ведеться робота з 799 сім’ями переселенців з дітьми та 68 одинокими особами. Майже половина їхніх питань вже узгоджено, проблеми інших ще вирішуються. При цьому він підкреслив, що жодна з таких сімей та жоден з одиноких заявників не залишаться без уваги.

„Не залишаться без уваги й ті, хто прагне працевлаштуватися на новому місці проживання. Таким громадянам Державний центр зайнятості готовий надати 63 тис. вакансій, серед яких є високооплачувані. У першій декаді квітня з питань пошуку роботи звернулося 398 кримчан і станом на 10 квітня 65 вже працевлаштовано. При цьому статус безробітного отримали 207 осіб, з яких 122-м вже призначено виплату допомоги по безробіттю, іншим вона оформлюється”, – сказав Віктор Іванкевич.

Так само, за інформацією заступника Міністра - керівника апарату, громадян з Криму обслуговують фонди загальнообов’язкового державного соцстрахування. Наразі є 7 звернень до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань щодо одержання страхових виплат. П’ятьом з них вже здійснені виплати, ще одне звернення розглядається.

„Звичайно, ще не всі питання вирішилися, зокрема, нагальними залишаються заблоковані банківські рахунки жителів Криму, а також проблема кримчан, які мали свій бізнес на півострові. Зазначу, що консультації з цього приводу вже активно ведуться з Нацбанком і Міграційною службою України”, – підкреслив Віктор Іванкевич.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux