Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Людмила Денісова: З 17 березня жителі Криму не можуть отримати належні їм виплати
Опубліковано 19 травня 2014 року о 11:16

Із 17 березня, Україна не може здійснювати виплати тим громадянам АР Крим, які відмовилися від громадянства РФ і залишися на окупованій території (сьогодні таких 2,1 млн. осіб). Будь-які фінансові операції між материковою частиною і півостровом заблоковані. На цьому наголосила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, виступаючи у Верховній Раді України в рамках «Години запитань до Уряду».

Міністр зазначила, що відповідно до закону про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України, який набрав чинності з 26 квітня, Мінсоцполітики розробило Порядки виплат кримчанам, які вирішили залишитися на півострові. Зокрема, підкреслила вона, для отримання належних їм виплат, такі громадяни мають приїхати в Херсонську область і написати заяву із проханням здійснити виплату.

„Водночас на материкову частину України на тимчасове проживання продовжують приїжджати жителі Криму. Сьогодні до різних регіонів вже прибули 8558 тис. таких громадян, або 4313 родини”, – поінформувала Людмила Денісова. Міністр зазначила, що всім їм надано необхідні соціальні послуги, зокрема, забезпечено виплату пенсій та державних соціальних допомог. Вона зауважила, що для отримання пенсії, або іншої соціальної допомоги, необхідно мати при собі лише паспорт, пенсійне або водійське посвідчення, оскільки всі дані про таких осіб зберігаються в електронній базі Мінсоцполітики. І на сьогодні, наголосила Людмила Денісова, 2025 пенсіонерів і 1244 родини отримали належні їм виплати.

При цьому Міністр повідомила, що на урядовий контактний центр почали активно звертатися жителі Донецької та Луганської областей, які так само потребують підтримки влади. За її словами, зокрема, на днях до Києва вже прибули 8 жителів Слов’янська, які розміщені в санаторії „Перемога”, що підпорядковується Мінсоцполітики, і нині вони знаходяться під опікою Міністерства.

„Незважаючи на ситуацію в цих регіонах, ми продовжуємо здійснювати виплати пенсій і державних соціальних допомог. Зокрема, у Луганській області виплату пенсій вже профінансовано на 68%, у Донецькій – на 65%. Крім того, 98% жителів Донбасу отримали державні соціальні допомоги”, – підкреслила Людмила Денісова. Водночас вона зазначила, що існує велика проблема із доставкою коштів, призначених для виплат, особливо це стосується Донецької області.

Міністр повідомила, що сьогодні громадянам доставляють гроші на БТРах, при цьому обстановка у цих регіонах погіршується з кожним днем. Тому дуже скоро, висловила припущення Міністр, може виникнути ситуація, коли забезпечити здійснення виплат жителям Луганської і Донецької області стане неможливо.

Людмила Денісова закликала народних депутатів підтримати таких громадян і не допустити поширення ситуації, яка склалася на Донбасі, по всій Україні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux