Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Людмила Денісова: Уряд не скоротив жодної пільги для найвразливіших категорій громадян, у тому числі й „чорнобильців”
Опубліковано 03 квітня 2014 року о 12:11

Попри надзвичайно важку економічну та фінансову ситуацію, в якій опинилася Україна, Уряд, приймаючи антикризові заходи, не скоротив жодної пільги для найвразивіших категорій громадян, зокрема, й «чорнобильців». Працюючі пенсіонери й надалі отримуватимуть свої пенсії у повному обсязі. На цьому наголосила Міністр соціальної політики Людмила Денісова під час зустрічі з керівниками громадських організацій, які опікуються соціальним захистом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. У заході також брав участь нарoдний депутат України, голова підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України Валерій Кальченко.

„Уряд змушений був піти на непопулярні кроки в умовах, коли бюджет, по суті, порожній. Так, як ви знаєте, прийнято рішення про те, що пільги за професійною ознакою надаватимуться залежно від доходу сім’ї. Також змінено порядок та розміри виплати допомог при народженні дітей”, - сказала Людмила Денісова.

Водночас вона запевнила, що Уряд щокварталу аналізуватиме ситуацію в економіці і з її покращенням прийматиме нові рішення.

„Я знаю про всі ваші проблеми – і з пенсійним забезпеченням, і з санаторно-курортним лікуванням, і з забезпеченням житлом та й про інші. Вони накопичувалися не протягом останнього року, а цілих 28 років. Скажу відверто, всі соціальні зобов’язання, які бралися протягом цього періоду, держава виконати не в змозі. Але запевняю: ми на своєму шляху до їх розв’язання розставимо маяки й рухатимемося в цьому напрямі крок за кроком, звичайно, з вашою допомогою”, - звернулася до присутніх Міністр. І ще раз підкреслила, що виплати „чорнобильцям” у 2014 році не підвищуватимуться, але й не зменшуватимуться.

Учасники зустрічі подякували Людмилі Денісовій за увагу і висловили сподівання, що діалог, який відбувся, стане традиційним, а рішення, які прийматимуться Мінсоцполітики, - будуть ефективними для „чорнобильців”.

Довідково.

Станом на 01.01.2014 соціальна підтримка держави надається 2 млн. 082 тис. 136 особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед них:

- 237 276 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (питома вага у загальній чисельності складає 11%);

- 1 844 860 потерпілих від аварії на ЧАЕС (89%), з них 449 412 потерпілих дітей (22%).

            Крім того, налічується 38 тис. 835 осіб, які мають право на пільги, передбачені Законом України „Про статус і соціальний захист, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux