Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Луганськ: День знань в училищі
Опубліковано 15 вересня 2011 року о 14:16

1 вересня 2011 у Луганському обласному ПТУ - інтернаті для інвалідів, за участю директора відділення Фонду та заступника начальника Головного управління праці та соціального захисту населення, а також керівництва закладу, відбулось урочисте свято Першого дзвоника.

Цього річ групи професійного навчання за такими спеціальностями, як «ландшафтний дизайн», «майстер з пошиття взуття» «кравець», «оператор комп’ютерного набору» та ін. актуальні на сьогодні робітничі професії поповнили хлопці та дівчата із Луганська та області.

Набір абітурієнтів до ПТУ-інтернату ще не завершено, він  продовжиться до 1 жовтня 2011р. Упродовж святкового заходу директором Луганського ОПТУ–інтернату було зазначено вагомий професіоналізм педагогічного колективу навчального закладу, тому що в процесі навчання дітей із особливими потребами  перелік особистих навиків педагога повинен включати не тільки диплом про вищу освіту, а й звичайно: індивідуальний підхід, освіченість, відмінне знання своєї справи, вміння вирішувати складні підліткові ситуації та допомагати кожному учню окремо.  Будь-яка педагогічна діяльність починається із вивчення психологічних аспектів та особливостей дитини, тому вихователю потрібно бути ще й добрим психологом.

Не менш важливими виявилися результати статистики стосовно цьогорічного випуску вихованців ПТУ-інтернату, адже серед 87 випускників, 7 чоловік вступили до ВУЗу, 30% працевлаштувалося на індивідуальну трудову діяльність, біля 20% також отримали роботу за трудовою книжкою. Вагомі і спортивні досягнення молодих людей, які зарекомендували себе на Всеукраїнському рівні, брали учать й отримували нагороди у паралімпійських іграх та інших змаганнях з пауер-ліфтингу, легкої атлетики, гирьового спорту, дартсу та ін.

Під час виступу директора відділення Фонду акцент було зроблено на перспективах подальшого навчання вихованців ПТУ-інтернату у вищих навчальних закладах Луганська та за його межами. Директор наголосив, що сьогодні дуже актуальною є програма фінансування Фондом соціального захисту інвалідів спеціальних курсів підприємницької діяльності, по закінченню яких випускники професійного училища зможуть розпочати свою власну справу.

Також директор відділення привітав зі святом Першого дзвоника і, водночас, початком нового життєвого шляху всіх першокурсників та їхніх батьків, відзначив щирими словами весь педагогічний колектив професійно-технічного училища для інвалідів за їх майстерність, бажання працювати з особливими дітьми задля досягнення єдиної мети – отримання корисної професії, а також терпимість, винахідливість, різнобічність й зацікавленість у викладанні дисциплін.

Взагалі свято Першого вересня запам’яталося усім присутнім під гаслом «Україна – наша спільна оселя». За словами керівництва Луганського ОПТУ-інтернату для інвалідів, даний вислів має, насамперед, мотивувати першокурсників до об’єднання, бажання до саморозвитку та самоосвіти, втілення у житті поставлених цілей, толерантному відношенню до себе та оточуючих людей.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux