Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Круглий стіл у Млинові
Опубліковано 05 червня 2014 року о 11:31

З метою стимулювання створення нових та збереження існуючих робочих місць, а також забезпечення ефективної зайнятості населення та легалізації її «тіньової» форми Млинівським районним центром зайнятості 28 травня проведено засідання круглого столу «Об’єднання зусиль органів влади, служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців щодо вирішення проблем зайнятості в сучасних умовах».

У заході взяли участь голова районної державної адміністрації Алла Черній, заступник директора  обласного центру зайнятості Тетяна Новорок, начальники районних управлінь праці та Пенсійного фонду, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, податкової інспекції, міжрайонної прокуратури, державний інспектор праці Територіальної державної інспекції з питань праці в Рівненській області, роботодавці та громадськість.

Директор РЦЗ поінформував учасників засідання про нові механізми забезпечення зайнятості населення в контексті реалізації нового Закону України «Про зайнятість населення» та стан  сучасного ринку праці. Очільниця  райдержадміністрації Алла Черній у своєму виступі зосередила увагу на економічному стані району, його аграрній специфіці, проблемах зайнятості сільського населення. Продовжила виступ Наталія Міщук, державний інспектор  праці, зупинившись на правовому регулюванні трудових відносин, економічних, соціальних перевагах легальної зайнятості та доходів. Валентина Лотоцька, начальник управління праці РДА, розповіла, що з метою легалізації трудових стосунків в районі створено робочу групу, завданням якої є вивчення та контроль за додержанням трудового законодавства, але дієвість її  недостатньо ефективна, бо має більш рекомендаційний характер.

Також на засіданні учасники обговорили одне з найважливіших питань сьогодення – створення нових робочих місць в районі.

За результатами обговорення учасники круглого столу погодились з тим, що потрібно докласти максимум зусиль для зміцнення взаємодії між службою зайнятості, органами влади та місцевого самоврядування, соціальними партнерами і роботодавцями щодо сприяння зайнятості населення. Приділити увагу системному відстеженню та оперативному контролю за змінами, що відбуваються на підприємствах та у підприємців  району для своєчасного реагування, у т. ч. неповної зайнятості, масового звільнення працюючих. Адже, тісно співпрацюючи, можна оперативно впливати на ситуацію, що складається на ринку праці, поліпшувати взаєморозуміння, координувати свої дії, вирішувати нагальні питання укомплектування підприємств району необхідними кадрами, а населення — роботою з належними умовами праці та заробітною платою.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux