Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Круглий стіл у Чернівцях
Опубліковано 29 липня 2013 року о 14:21

     У приміщенні обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл "Забезпечення гарантій зайнятості молоді, в тому числі неповнолітнім, дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування".

     У роботі круглого столу крім заступника директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та керівників підрозділів обласного центру зайнятості брали участь представники управлінь освіти і науки, охорони здоров'я, пенітенціарної та служби у справах дітей, інспекції з праці, громадських організацій, що опікуються дітьми та молоддю краю.

     Основні питання, які розглядалися:

1.      Виконуюча обов'язки директора обласного центру зайнятості Ольга Шевчук ознайомила учасників з основними засадами та відмінностями нової редакції ЗУ "Про зайнятість населення", який набрав чинності з 01 січня 2013 року.

2.      Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ Світлана Глібіцька висвітлила посилену увагу нового Закону до забезпечення гарантій та соціальних прав молоді. Зокрема посилено мотивації працівників та роботодавців до легального працевлаштування, зниження рівня молодіжного безробіття,  встановлення зв'язку між освітою та ринком праці, подолання дефіциту можливостей для професійного зростання, створення нових робочих місць.

3.      Начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню  та надання послуг роботодавцям ОЦЗ Марія Кобєлєва ознайомила з конкретною ситуацією в області з цього питання, проведеною за І півріччя 2013 року роботою та основними проблемами, що необхідно вирішувати спільними зусиллями для її покращення.

4.      Своє бачення вирішення питань зайнятості молоді висловили всі присутні учасники круглого столу.

      Основною ж темою заходу було покращення співпраці державних органів щодо вирішення проблем інтеграції молоді, в т.ч. і з обмеженими фізичними можливостями в суспільному житті, наданні їм рівних можливостей у реалізації права на працю.

     Заступник директора Чернівецького відділення Фонду Василь Євлахов наголосив, що працевлаштування є найбільш дієвою та важливою формою реабілітації. Людина, яка працює, особливо за фаховим призначенням, крім покращення свого матеріального становища, перебуваючи в колективі, відчуває своє суспільне значення, отримує можливість реалізувати свої здібності та сподівання. Саме тому необхідно спрямувати спільні зусилля на підвищення мотивації до праці молоді з обмеженими фізичними можливостями, створення умов для їх безперешкодного доступу до інформації про попит на обласному ринку праці, вільного вибору діяльності, професійного зростання та можливості працевлаштування на робочі місця з гідними умовами праці та її оплати. А також нагадав присутнім основні положення діючих нормативних актів щодо проведення професійної підготовки, навчання інвалідів, створення спеціалізованих робочих місць та надання дотацій роботодавцям  на ці цілі.

       Особливу увагу Тарас Євлахов акцентував на важливості надання профорієнтаційних послуг та дотримання положень індивідуальної програми реабілітації.

     Усі підняті питання були детально обговорені учасниками, а за результатами роботи прийнято та підписано резолюції, якими намічено конкретні шляхи для досягнення поставлених завдань. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux