Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Конференція у Луганську
Опубліковано 31 січня 2014 року о 14:55

За сприяння та підтримки Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Всеукраїнського громадського соціального об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України», в рамках програми «Розробка та впровадження курсу з інклюзії, як необхідної складової соціальної реабілітації дітей та молоді з інвалідністю, враховуючи позашкільну освіту, для СШ та ВНЗ» з 27 по 30 січня 2014 року у Луганську проводиться семінар для фахівців, освітян широкого рівня, метою діяльності яких є впровадження інклюзивного навчання в середніх школах, вищих навчальних закладах, дитячих садках. Організатором заходів виступила Луганська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – Схід».

27 січня відбулась конференція «Інклюзивне навчання, як соціальна реабілітація дітей, молоді з інвалідністю, в аспекті позашкільної освіти» та тренінг для викладачів середніх та вищих навчальних закладів, у якій взяли участь керівництво та фахівці Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Департаменту освіти та науки ЛОДА, Управління молоді та спорту ЛОДА, Національної Асамблеї інвалідів України, Луганського національного університет імені Тараса Шевченка, Луганської початкової школи-гімназії «Нове покоління», Луганської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 45, Середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 м.Алчевська, Рубіжанського навчально-реабілітаційного центру «Кришталик», Луганської обласної молодіжної громадської організації «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – Схід», Чернівецької обласної громадської організації інвалідів-візочників «Лідер» та настоятель Свято-Іоано-Предтеченського чоловічого монастиря «Духовний розвиток молоді».

На конференції були заслухані доповіді освітян, громадських діячів, молоді з інвалідністю, батьків дітей з вадами здоров’я, показані презентації досягнень в напрямку інклюзії, де особливу увагу було надано освіті. Про використання інклюзії в процесі формування освітньої політики ВНЗ розповіла, з демонстрацією слайдів, завідуюча відділом з питань реабілітації студентів з особливими освітніми потребами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка І.В.Кліменко. Також Ірина Вікторівна розповіла, що на даний час університет – є «Інклюзивним університетом» тому, що вперше в країні на його базі створено відділ з питань реабілітації студентів з особливими освітніми потребами. В університеті у 2013-2014 навчальному році за рахунок коштів Фонду навчається 42 людини з інвалідністю. Для діяльності відділу Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів була надана фінансова допомога для придбання реабілітаційного обладнання у 2010 році на суму 1211840 грн. та у 2012 році – 2899825 грн. Завдяки цьому у відділі створено 8 робочих місць та працевлаштовані 8 людей з інвалідністю.

28-30 січня на базі Луганської початкової школи-гімназії «Нове покоління» в рамках програми заплановано проведення тренінгів для учасників програми по інклюзивному навчанню.

28 січня, після закінчення першого дня тренінгу, відбувся святковий концерт дітей та молоді з інвалідністю.

Дані заходи проходять в рамках програми «Розробка та впровадження курсу інклюзії, як необхідної складової соціальної реабілітації дітей та молоді з інвалідністю, враховуючи позашкільну освіту, для  СШ та ВНЗ» та висвітлюються Луганською обласною державною телерадіокомпанією, Луганським обласним радіо, НТРК «ІРТА», Луганським кабельним телебаченням, Інтернет - виданням «Паралель-медіа».

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux