Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Інтеграція у суспільство
Опубліковано 14 грудня 2016 року о 12:54

9 грудня 2016 року на базі Рівненської обласної наукової бібліотеки відбулося розширене засідання круглого столу "Інтеграція осіб з інвалідністю у суспільство через культуру". Окрім директора Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Балахно Сніжани Михайлівни, начальника відділу правового забезпечення, взаємодії з роботодавцями і громадськістю, організаційної та кадрової роботи відділення Фонду Ткачук Лариси Валеріївни, на цьому заході були присутні керівники та активісти громадських організацій інвалідів області, представник департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА, Рівненського міського управління праці та соціального захисту населення, Рівненського міського центру зайнятості.

Основне завдання суспільства на сьогодні сприяти інтеграції людей з інвалідністю через культурні заходи, формувати толерантне відношення до осіб з інвалідністю. Тому відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю покликане привернути увагу громадськості до проблем цих людей: захисту їх гідності, прав і благополуччя, акцентувати увагу непересічних громадян, представників влади міста на тому, що серед людей з порушеннями зору, слуху та інших нозологій є багато талановитих, успішних громадян, які потребують толерантного відношення до себе, як до повноцінних громадян держави та міста.

В програмі заходу відбулася: зустріч керівників громадських організацій людей з інвалідністю з представниками влади та громадськості, обговорено толерантне ставлення до людей з інвалідністю, представлені таланти осіб з інвалідністю.

Перша частина заходу була присвячена представленню керівників громадських організацій та державних установ, які опікуються людьми з інвалідністю. Серед присутніх очільників громадських організацій та державних установ з презентацією своєї діяльності виступили: Рівненський осередок Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору „Генерація успішної дії”, ГО „Фенікс”, Рівненське обласне УТОС, Центр студентської соціальної служби РДГУ, ГО „Передзвін” спілки інвалідів з дитинства, Обласна благодійна організація пенсіонерів та інвалідів „Обличчям до істини”, обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Друга частина заходу була присвячена презентації талановитих людей з інвалідністю. Адже всі, хто виступав спрямовували свої думки, прагнення на здійснення творчих мрій та планів і не уявляють свого життя без мистецтва, можливості творити.

Окрім того, учасниками круглого столу було обговорено шляхи вирішення проблемних питань соціального захисту осіб з інвалідністю та координації спільних зусиль соціальних партнерів задля удосконалення своєї роботи в даному напрямку.     

              

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux