Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Інформація про проекти, які стали переможцями конкурсу з визначення проектів, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок державних коштів для надання соціальних послуг особам з інвалідністю у 2023 році
Опубліковано 12 жовтня 2023 року о 14:30

 Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» (УТОГ)

 

Громадська організація, яка є національним представником інтересів спільноти глухих людей у захисті прав людини, культурних, освітніх прав та прав на жестову мову, забезпечуючи використання і розвиток української жестової мови у всіх сферах суспільного життя. ГО "УТОГ" є постійним членом Всесвітньої федерації глухих з 1957 року, Всесвітньої асоціації перекладачів жестової мови (WASLI) з 2017 року, афілійованим членом Європейського союзу глухих з травня 2022 року.

Основною метою діяльності ГО "УТОГ" є:

- представництво спільноти осіб з порушеннями слуху та сприяння в реалізації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, інших міжнародних угод, чинного законодавства, державних програм, що стосуються забезпечення та дотримання їх прав;

- соціальний та правовий захист глухих людей та надання їм допомоги у захисті їх законних прав і інтересів, а також їх активне залучення до всіх суспільних процесів, особливо процесів прийняття рішень стосовно заходів, стратегій і програм, особливо тих, які безпосередньо їх стосуються.

Інформацію про діяльність ГО «УТОГ» можна отримати на офіційному сайті: https://utog.org/, офіціній сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/utog.org, групі УТОГ у Facebook - https://www.facebook.com/groups/usddeaf.

 

Проект: "Соціалізація та інтеграція осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху та є жестомовними, з соціальною послугою перекладу жестовою мовою" 

Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти.

Соціальна послуга: 022.0 переклад жестовою мовою.

Мета проекту: Залучення осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху та є жестомовними, до безбар'єрної реалізації ними права на соціальний захист з соціальною послугою перекладу жестовою мовою, інформування їх про систему надання соціальних послуг та проведення оцінювання і прогнозування потреб у соціальних послугах серед осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху та є жестомовними.

Короткий опис: особи з інвалідністю, тимчасово переміщені особи, які мають порушення слуху та є жестомовними, 4048 осіб, з яких 2398 осіб – жінки та 190 осіб – тимчасово переміщені особи ефективного отримають соціальну послугу перекладу жестовою мовою відповідно до вимог Державного стандарту соціальної послуги перекладу жестовою мовою та задоволення фактичної потреби у ній жестомовних осіб з інвалідністю, які будуть залучені до участі у проекті, зокрема у процесі його реалізації.

 

Проект: "Сприяння зайнятості осіб з порушеннями слуху через соціальну послугу супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці"

 Пріоритетне завдання проекту: Сприяння зайнятості осіб з інвалідністю та реалізації їх права на працю.

Соціальна послуга: 011.0 соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці.

Мета проекту: Сприяння зайнятості осіб з порушеннями слуху та створення комфортних і безпечних умов праці на робочому місці через соціальну послугу соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці на території Київської області, включаючи м. Київ, та Чернігівської, Сумської, Полтавської, Вінницької, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської, Рівненської, Кіровоградської областей.

Короткий опис: для 735 осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху буде створено умови для ефективної реалізації ними гарантованого Конституцією та законодавством України права на працю через відповідно адаптовану систему соціальних послуг та зокрема особистісно-орієнтовану на особу з порушеннями слуху соціальну послугу супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці. Під час реалізації проекту передбачено розробку системи заходів, орієнтованих на особу з порушеннями слуху, які, у співпраці з роботодавцем, сприятимуть максимально ефективному її супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці.

  

Проект: "Підвищення соціальної спроможності осіб з порушеннями слуху з соціальною послугою соціальної адаптації"

Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти.

Соціальна послуга: 013.0 соціальна адаптація.

Мета проекту: Створення умов для формування соціальної спроможності, залучення до соціальної активності осіб з порушеннями слуху, які мають інвалідність, у своїй громаді та оточуючому середовищі, спонукання їх до  подолання внутрішніх психологічних бар’єрів, формування навиків подолання та мінімізації зовнішніх бар’єрів, зумовлених порушенням слуху на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, включаючи м. Київ, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей.

Короткий опис: 1260 осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху, отримають сформовану модель поведінки особи з порушеннями слуху в оточуючому середовищі, сформовані навики самостійної взаємодії з навколишнім світом та колом людей, які її оточують у повсякденному житті, в тому числі через використання сучасних технологій. Буде розроблено систему заходів орієнтованих на особу з порушеннями слуху, які сприятимуть її соціальній спроможності в оточуючому суспільному середовищі.

 


  

Громадська організація "Центр сприяння дітям з синдромом Дауна "БЕБІКО"

 

Громадська організація реалізовує свою діяльність, спрямовану на дітей та молодь з інвалідністю, з 2010 року з метою задоволення та захисту законних соціальних, духовних, творчих та інших спільних інтересів членів організації, надання всебічної підтримки та інтеграції в соціум, становленню духовної, правової та соціально- економічної культури серед дітей та молоді з синдромом Дауна.

 

Проект: "Надання послуги денного догляду для молоді з синдромом Дауна"

Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю.

Соціальна послуга: 015.3 денний догляд.

Мета проекту: Шляхом забезпечення умов денного перебування формувати та підтримати навички самообслуговування, надати психологічну підтримку для дітей та молоді з синдромом Дауна.

Короткий опис: В час війни для дітей та молоді з синдромом Дауна надзвичайно важливо мати можливість перебувати з однолітками, продовжувати розвиватися, навчатися, долати спільно труднощі, бути активно задіяними, а також забезпечення батькам дітей та молоді з інвалідністю можливості продовжувати працювати. Шляхом відвідування занять діти та молодь з синдромом Дауна у кількості 34 особи вдосконалять, набудуть, покращать навики самообслуговування, мовлення, пам`яті, а також набудуть професійних навиків через мистецтво.

 

Проект: "Надання послуги соціальної адаптації для молоді з синдромом Дауна"

Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти.

Соціальна послуга: 013.0 соціальна адаптація.

Мета проекту: Шляхом надання послуги соціальної адаптації навчати, формувати та розвивати соціальні навички, надавати психологічну підтримку, організувати зайнятість та дозвілля для дітей та молоді з синдромом Дауна.

 Короткий опис: Надання послуги соціальної адаптації для дітей та молоді з синдромом Дауна в кількості 34 чоловіка. Зокрема результатами реалізації проекту для дітей та молоді з синдромом Дауна будуть покращення їх психологічного, фізичного станів, подолання тривожності, вміння самоорганізуватися в час війни та спроможність стійкого інтегрування у суспільство.

  

Громадська організація "Товариство батьків дітей з інвалідністю та їх друзів "ЗОРЯ НАДІЇ"

 

Громадська організація провадить свою діяльність з 2015 року з метою сприяння інтеграції дітей з обмеженими можливостями у суспільстві, конституційний захист прав дітей та сімей, в яких вони виховуються, медико-соціальна, психологічна реабілітація, творчий і інтелектуальний розвиток, вказаної категорії дітей та молоді, культурне та духовне збагачення особистості, підвищення їх ролі й соціального статусу в суспільстві, розробка та втілення в життя окремих заходів, проектів та програм, спрямованих на захист прав інвалідів та членів їх сімей, реабілітація та соціальна адаптація осіб з обмеженими можливостями, а також їх родин. Представники організації брали участь у навчальних проектах щодо розвитку інклюзії та допомоги особам, у тому числі дітям та молоді з інвалідністю в Україні та країнах ЄС.

  

Проект: «Подай руку допомоги ближньому»

Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю.

Соціальна послуга: 019.0 натуральна допомога.

Мета проекту: Покращення якості соціальної підтримки ВПО та осіб з інвалідністю через механізм посиленої матеріальної підтримки сімей продуктами харчування та гігієнічними засобами.

Короткий опис: Надання комплексної натуральної допомоги продуктовими пакетами сім’ям з дітьми та молоддю з інвалідністю у кількості 100 осіб, зокрема з числа ВПО, сприятиме покращенню стану здоров’я, соціалізації та адаптації до нових умов життя і перебування в нових умовах. Полегшення побутових умов проживання для осіб з інвалідністю з числа ВПО та їх родин. Покращення самопочуття завдяки отриманій допомозі та можливість спокійнішого сприйняття ситуації в якій перебувають ці особи та їх родини.

 

Проект: «Кожен українець важливий»

Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю.

Соціальна послуга: 015.1 догляд вдома.

Мета проекту: Підвищення рівня соціальної підтримки для осіб з числа ВПО та родин з людьми з інвалідністю, які потребують додаткової уваги та допомоги через наслідки агресії рф на території України.

Короткий опис: Під час реалізації проекту 120 людей з інвалідністю завдяки реалізації соціальної послуги догляду вдома отримають налагодження постійного контакту через соціальну допомогу та підтримку на господарсько-побутовому рівні. Планується максимально ефективно здійснити втручання та покращити стан цих осіб та їх сімей, а також забезпечити ім належний рівень прав людини на гідне життя.

  

Громадська організація "Наукове товариство інвалідів

"Інститут соціальної політики"

 

З 2010 року Інститут соціальної політики приймає участь в реалізації програм, що є пріоритетними відповідно до завдань (напрямів), визначених Міністерством соціальної політики України, а з 2020 року приймає участь у конкурсах відповідно до бюджетної програми 2507020 «Фінансова підтримка громадських об’єднань осіб з інвалідністю» та є переможцем в цих конкурсах з успішною реалізацією програмних проектів.

Головною метою діяльності громадської організації є задоволення та захист законних соціальних, економічних, творчих і інших інтересів осіб з інвалідністю, а також громадська діяльність, що спрямована на сприяння розробленню та впровадженню новітньої соціальної політики щодо осіб з інвалідністю, створення для них рівних можливостей, їх адаптації та інтеграції у сучасне інформаційне суспільство, ефективному вирішенню проблем інших соціально незахищених верств населення.

  

Проект: "Навчально-практичний семінар «Методична допомога батькам, що навчають та виховують дітей з порушеннями психофізичного розвитку», що відповідає  заходам, які становлять зміст соціальної послуги соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах (п. 7, 8 Додатку 1 до Державного стандарту соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах."

Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю.

Соціальна послуга: 010.1 соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Мета проекту: Психологічна підтримка згідно з професійною компетенцією (організація психотерапевтичних груп, психологічна корекція); організація та проведення сімейних групових нарад, мережевих зустрічей; залучення отримувача послуги до участі у тренінгах, дискусіях, засіданнях за круглим столом, семінарах, лекціях та інших заходах.

Короткий опис: Під час реалізації проекту з метою соціалізації та інтеграції у суспільство осіб з інвалідністю буде застосовано сучасні підходи і методи психологічної підтримки учасників, надання персональних консультацій за запитом. Проект підвищує спеціальну компетенцію – батьків/опікунів дітей з особливими освітніми потребами, профільних фахівців (які мають інвалідність) батьківських організацій та громадських організацій осіб з інвалідністю – з питань допомоги батькам/опікунам, що навчають та виховують дітей з порушеннями психофізичного розвитку – через опрацювання сучасних методик та закріплення їх не тільки на семінарі, а і в подальшій роботі на місцях або в сім`ї; розповсюдженню цього досвіду між колегами та батьками/опікунами особливих діток. Також Проєкт сприяє обміну досвідом та напрацюваннями, сприяє фаховому батьківському супроводу дітей, починаючи з раннього віку.

 


 

Громадська організація "Всеукраїнська громадська організація осіб з інвалідністю "Інститут реабілітації та соціальних технологій" (ГО ІРСТ)

 

Громадська організація заснована 2009 році з метою забезпечення рівних прав і можливостей осіб з інвалідністю та їх соціального захисту, виявлення, усунення перепон і бар'єрів, що перешкоджають забезпеченню прав і задоволенню потреб таких осіб, у тому числі стосовно доступу їх нарівні з іншими громадянами до об'єктів фізичного оточення, транспорту, інформації та зв'язку, а також з урахуванням індивідуальних можливостей, здібностей та інтересів — до освіти, праці, культури, фізичної культури і спорту, надання соціальних послуг, залучення осіб з інвалідністю до суспільної діяльності, здійснення громадського контролю за дотриманням прав осіб з інвалідністю, представництва їх інтересів та усунення будь - яких проявів дискримінації стосовно осіб з інвалідністю та мають право користуватись пільгами і преференціями, передбаченими законодавством. Громадська організація забезпечує надання соціальної допомоги з консультування, соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці, надання транспортних послуг для людей з інвалідністю.

 

Проект: "Сприяння працевлаштуванню через допомогу в пошуку роботи"

Пріоритетне завдання проекту: Сприяння зайнятості осіб з інвалідністю та реалізації їх права на працю.

Соціальна послуга: 011.0 соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці.

Мета проекту: Впровадження представником громадянського суспільства механізму соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці.

Короткий опис: Під час реалізації проекту для 20 осіб з інвалідністю буде надаватися інформаційно-правова підтримка щодо працевлаштування та отримання соціальних послуг. 10 осіб з інвалідністю, які пройдуть освітньо-корекційний курс, отримають професійні навички та підтверджуючий Сертифікат про проходження 12 практичних занять з курсу “Основи інклюзивної флористики”. За результатами реалізації проекту буде створена модель для подальшої роботи щодо соціального супроводу, який будуть здійснювати представники громадського сектору для подальших випускників профтехосвіти з особливими потребами.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux