Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Харківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів: Реалізація вимог статей 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю»
Опубліковано 20 квітня 2021 року о 15:45

Фахівцями Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів прийняті та оброблені звіти за новою формою № 10-ПОІ «Звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за 2020 рік».

Аналізуючи звіти, отримані від роботодавців, спостерігається зменшення кількості працюючих на підприємствах регіону, а тому зменшилася на 382 кількість роботодавців, які, відповідно до чинного законодавства, повинні звітувати до відділення Фонду.

Станом на 01.04.2021 на обліку відділення перебуває 6609 підприємств, які використовують найману працю від 8 і більше осіб, в тому числі 1254 бюджетних установ і організацій. Упродовж 1 кварталу поточного року 497 підприємств отримали довідки про реєстрацію у відділенні Фонду, в тому числі 130 довідок видано повторно, у зв’язку зі зміною назви або адреси підприємства.

До відділення Фонду надали звіти про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за формою № 10-ПОІ 6222 роботодавця Харківської області, з них 1209 - бюджетних установ.

Зокрема, виконали законодавчо встановлений норматив 5602 підприємства, що становить понад 90 % від загальної кількості роботодавців, які надали звіти за формою № 10-ПОІ до відділення Фонду.

Загальна кількість осіб з інвалідністю, які працювали у звітному 2020 році на підприємствах, установах, організаціях, у фізичних осіб м. Харкова та Харківській області становить 27 489 осіб, з них чоловіки – 13 836, жінки – 13 653. За місцем фактичного проживання у місці – 19703 особи з інвалідністю, у сільській місцевості – 7786 осіб з інвалідністю. Серед осіб з інвалідністю 10 % працюючих до 35 років, й 28 % працюючих понад 60 років.

Від підприємств м. Харкова та Харківської області, які не виконали законодавчо встановлений норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до спеціального фонду Держбюджету станом на 01.04.2021 надійшло – 2 686,3 тисячі гривень адміністративно-господарських санкцій та пені.

Працівниками відділення приділяється значна увага інформуванню широкого кола громадськості регіону та проведенню консультацій з підприємствами, організаціями, установами та фізичними особами, які використовують найману працю, стосовно дотримання вимог ст.19.20 ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Так, у 1 кварталі 2021 року працівниками відділу забезпечення зайнятості, соціального захисту осіб з інвалідністю було проведено 32 зустрічі з роботодавцями та надіслано 28 листів щодо необхідності реєстрації, подання звітів за формою № 10-ПОІ.

З початку року разом з Харківським міським центром зайнятості за допомогою дистанційних форм комунікацій проведено 6 семінарів, в яких прийняли участь 28 роботодавців.

Триває співпраця з Головним управлінням Держпраці у Харківській області щодо контролю за виконанням нормативу робочих місць роботодавцями та реєстрації у відділенні Фонду. У березні 2021 року відділення Фонду направлені переліки роботодавців регіону, які не зареєстровані та, які до 1 березня не подали звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за 2020 рік.

 

Директор Наталя ЛЕЩЕНКО


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux