Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
ГС «Луганська Асоціація організацій осіб з інвалідністю» «Програма сприяння соціальній, трудовій та професійній реабілітації осіб з інвалідністю»
Опубліковано 22 листопада 2021 року о 16:00

18 листопада 2021 року громадська спілка «Луганська Асоціація організацій осіб з інвалідністю» презентувала результати дослідження умов та перспектив соціальної і трудової реабілітації осіб з інвалідністю в рамках проєкту «Програма сприяння соціальній, трудовій та професійній реабілітації осіб з інвалідністю». На презентації були присутні представники Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Вікторія Чернявська та Марина Лиманська.

Дослідження проводилось громадською спілкою у вересні-жовтні 2021 року та охопило три тисячі осіб. Метою дослідження було вивчення існуючих умов, можливостей і перспектив для подальшої соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю в Україні. Нагадаємо, що ГС «Луганська Асоціація організацій осіб з інвалідністю» стала переможцем конкурсу, який проводив Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю у 2021 році, з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких з державного бюджету надається фінансова підтримка. На реалізацію даного проекту Фондом була надана фінансова підтримка в сумі 2,4 млн. грн.

В рамках підведення підсумків «Програми сприяння соціальній, трудовій та професійній реабілітації осіб з інвалідністю» голова громадської спілки «Луганська Асоціація організацій осіб з інвалідністю» Микола Надулічний презентував учасникам заходу результати кабінетного і соціологічного дослідження.

Зокрема, був проведений експертний аналіз існуючих вітчизняних нормативно-правових документів, програм соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю, статистичних даних щодо реалізації державної політики у цій сфері. Крім того, був здійснений аналіз міжнародного досвіду щодо відповідної тематики, який порівнювався з практиками професійної реабілітації осіб з інвалідністю в Україні.

Соціологічне дослідження включало в себе всеукраїнське анкетне опитування цільової аудиторії у кількості 3158 осіб (особи з І, ІІ, ІІІ групами інвалідності), фокус-групове опитування (фокус-групи проводилися у 14 областях України та в м. Київ по 8-12 учасників у кожній групі), індивідуальні інтерв’ю з представниками бізнесу, які працевлаштовують осіб з інвалідністю (всього 30 інтерв’ю). Було вивчено практичні аспекти існуючих на сьогодні умов, можливостей і перспектив для соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю в Україні (як з точки зору працевлаштованих осіб з інвалідністю або тих, хто знаходиться в пошуку роботи, так і з позиції потенційних або фактичних роботодавців).

За результатами проведених заходів і на основі зібраних даних буде сформовано збірник з матеріалами дослідження, підведеними підсумками, рекомендаціями і корисними посиланнями, як для центральних органів виконавчої влади, так і для людей з інвалідністю та громадських організацій, які опікуються тематикою соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю в Україні.

Представниками Луганського відділення Фонду всі громадські організації осіб з інвалідністю були запрошені до участі у наступному конкурсі з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, оголошений Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю на 2022 рік. Конкурс проводиться в електронній системі проведення конкурсів - модуль «Е-Конкурси» платформи «ВзаємоДія», конкурсні пропозиції приймаються з 01.11.2021 до 10.12.2021 включно.

Додаткову інформацію можна дізнатися за посиланням:

https://www.ispf.gov.ua/news/konkurs-2022_211101,
а також на платформі електронних конкурсів «ВзаємоДія» та за телефоном Відділу взаємодії з громадськими об'єднаннями осіб з інвалідністю (044) 293-17-42.


Директор відділення    Наталія ЧИБРИСОВА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux