Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Громадська рада у Житомирі
Опубліковано 01 жовтня 2013 року о 16:49

Відбулося засідання комісії з питань соціального захисту інвалідів, пенсіонерів та ветеранів, що утворена при громадській раді Житомирської обласної державної адміністрації. У її роботі взяли участь голова громадської ради Леонід Антонюк, заступник голови Василь Козел, голова комісії з питань соціального захисту інвалідів, пенсіонерів та ветеранів Ярослав Возний, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації Василь Павлюк та члени громадських організацій.

Головною темою засідання комісії з питань соціального захисту інвалідів, пенсіонерів та ветеранів стало обговорення питання, пов’язаного із виділенням земельної ділянки для будівництва центру іпотерапії. Усі присутні висловили сподівання на позитивне вирішення цієї проблеми, адже керівництво області всіляко сприяє тому, аби діти з обмеженими фізичними можливостями змогли успішно інтегруватися в суспільство та відчути себе повноцінними у середовищі однолітків.

Найбільше зацікавлення усіх учасників заходу викликала доповідь заступника директора департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації Василя Павлюка. Він зазначив, що це засідання має особливе значення з кількох причин. По-перше, сьогодні на Житомирщині проживає майже п’ять тисяч дітей-інвалідів, які постійно потребують підтримки та допомоги. По-друге, саме 24 вересня відбулося засідання Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, на якому обговорювалося питання, пов’язане із соціальним захистом людей                                     з інвалідністю. І по-третє, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» у Житомирській області керівники багатьох відомств докладають максимум зусиль для того, аби кожна дитина отримала всебічний розвиток, а діти з особливими потребами були забезпечені необхідними засобами реабілітації.

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення також відзначив прогрес із реалізацією в області проекту соціального таксі. Сьогодні, завдяки сприянню товариства Червоного Хреста, міста Коростень та Житомир отримали спеціально оснащені автомобілі для перевезення людей із обмеженими фізичними можливостями.

Підбиваючи підсумки засідання комісії з питань соціального захисту інвалідів, пенсіонерів та ветеранів, її голова Ярослав Возний резюмував, що усі проблеми, які обговорюються на засіданнях громадської ради будуть вирішені, якщо представники громадськості знатимуть чинне законодавство та підтримуватимуть відкритий діалог та обмін досвідом.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux