Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Громадська рада у Миколаєві
Опубліковано 18 травня 2016 року о 10:40

             До міжнародного дню боротьби за права інвалідів в Миколаївському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів відбулося засідання Громадської ради. На засідання крім членів Громадської ради були запрошені  позаштатний радник Миколаївського  міського голови Борисюк К.М., помічники депутатів обласної ради Заторська І.М. та Грабчев Д.С., які опікуються питання соціального захисту дітей-інвалідів та інвалідів а також голова проекту « Волонтерський рух Милосердя »  Воробйов Є.О. та учасник бойових дій АТО Шокін І.І.

            Відкрив засідання голова Громадської ради Костирко Ю.В., який ознайомив присутніх з порядком денним та регламентом роботи.

Директор Миколаївського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів І.Чекарь проінформувала про підсумки роботи відділення за 2015 та 4 місяці 2016 року, звернула увагу що у 1 кв. 2016 року оформлено передплату на періодичні видання  на 2016 рік 590 особам. Здійснено передплату інвалідам АТО (Грецький С. В., Грищенко В. М., Терещенко О. Л.) - газета ВОІ СОІУ «Сила духу». Укладено договір про відшкодування витрат на навчання студента – інваліда  АТО Трачука Максима Миколайовича – Миколаївський міжрегіональний інститут ВМУРоЛ «Україна», комп’ютерна інженерія, заочна форма, бакалавр. Здійснюється оплата за навчання у ЧДУ ім.. П. Могили та за проживання у гуртожитку студентки – інваліда (особа, переміщена з території АТО) Мкртчан Анаіт Норіковни, яка навчається за спеціальністю «Соціальна робота»,  випуск 2016 року.  В квітні 2016р. була працевлаштована на посаду менеджер зі збуту поліграфічної продукції, ПГО «Центр виробничої практики інвалідів АТО «Літопис».

Крім того І.Чекарь повідомила про постанову КМУ№ 140 від 24.02.2016 "Про внесення змін до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, держадміністрацій, виконавчими органами міських рад",  та збільшення фінансування управлінь соціального захисту для придбання санаторно-курортних путівок.

      Підчас обговорення порушувалися питання навчання та  працевлаштування інвалідів АТО, забезпечення ортопедичними засобами, надання юридичної допомоги  батькам дітей-інвалідів, роботи комітету доступності  Миколаївської міської ради.

      Голова проекту « Волонтерський рух Милосердя »  Воробйов Є.О. висловив слова подяки працівникам відділення за роботу, яка проводиться з інвалідами АТО, має індивідуальний, системний підхід та налагоджена на кінцевий результат. Всі запрошені налаштовані до подальшої взаємної співпраці.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux