Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Гармонія вчить лідерів
Опубліковано 15 вересня 2016 року о 10:45

У період з 8 по 12 вересня Всеукраїнська громадська організація інвалідів „Гармонія” провела на Херсонщині два Всеукраїнські навчальні семінари „Соціальна адаптація інвалідів з психічними розладами” та „Підвищення рівня кваліфікації  керівників, спеціалістів та членів організації – „Школа лідерів”. На заходи прибули керівники громадських організацій інвалідів та люди з інвалідністю з Харківської, Чернігівської, Херсонської, Запорізької, Черкаської, Чернігівської, Рівненської областей, міст Києва, Донецька, Луганська та інших. Всього прибуло на семінари разом із запрошеними більше 100 осіб.

Відкрив та вів розширене спільне пленарне засідання обох заходів Президент ВГОІ „Гармонія”, кандидат економічних наук, заслужений працівник соціальної сфери України Ю.Антопов. У семінарах також взяли участь О.Ракша,  т.в.о.директора Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів; Г.Кучер, заслужений працівник соціальної сфери України, начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міськради;                  М.Кривошея, начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області; В.Задорожня, заступник директора Голопристанського міськрайонного центру зайнятості;                А.Черній, заступник начальника відділу персоніфікованого обліку та обслуговування пільгових категорій громадян м. Умань; А.Діхтяренко, викладач Уманського центру професійної реабілітації інвалідів; К. Марченко, лікар-психіатр. 

Всі запрошені виступили з інформаціями стосовно роботи відповідних установ та організацій по соціальному захисту інвалідів, відповіли на запитання присутніх.

Г.Кучер виступила з унікальною презентацією з досвіду роботи управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради щодо соціальної адаптації інвалідів з психічними розладами. В цій презентації висвітлено питання діяльності управління як координатора всієї реабілітаційної роботи, є дані кількості інвалідів у місті за нозологіями. У місті утворено єдиний центр соціальних послуг, фахівцями із соціальних послуг якого обслуговуються усі райони міста. Міською владою створено структуру реабілітаційних соціальних закладів, які забезпечують повний цикл системи реабілітації. Ці матеріали були добре сприйняті присутніми.

Усі учасники отримали роздруковані матеріали основ законодавства щодо соціального захисту інвалідів, їм надано інформації-відповіді на найбільш поширені питання стосовно працевлаштування інвалідів, у тому числі інвалідів АТО, надання субсидій, грошової компенсації замість путівок на санаторно-курортне оздоровлення та інше.

Семінар „Школи лідерів” проходив за 14 навчальними модулями, які охопили всі питання роботи лідерів, від взаємодії з органами державної влади і ЗМІ до техніки проведення переговорів та прийняття управлінських рішень.

Всією роботою уміло керували та працювали з групами Ю.Антропов, Г.Кучер, А.Діхтяренко, К.Марченко та інші.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux