Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
“Гармонія” опікується інвалідами
Опубліковано 12 вересня 2013 року о 09:26

Із 5 по 9 вересня у місті Скадовську Херсонської області Всеукраїнська громадська організація інвалідів “Гармонія” на виконання програми “Соціальний захист інвалідів із психічними розладами в Україні” провела  Всеукраїнський навчальний семінар “Підвищення рівня кваліфікації керівників, спеціалістів та членів організацій” та інформаційно-навчальний семінар “Реабілітація інвалідів з психічними розладами”. У пленарному засіданні семінару брав участь та виступив заступник директора Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів О.Ракша.

На заходи прибуло 135 осіб із 13 регіонів України. Відкрив пленарну частину президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Гармонія”, голова громадської ради інвалідів при Фонді соціального захисту інвалідів Ю.Антропов. Він зупинився на основних завданнях, які ставлять організатори при проведенні даних семінарів. Крім того, президент розповів про проведену роботу Всеукраїнською громадською організацією інвалідів “Гармонія” по соціальному захисту інвалідів із психічними розладами за попередній та 2013 роки.

Заступник директора департаменту, начальник управління по роботі з інвалідами Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України Л.Алімова зазначила у своєму виступі, що завданням Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України є підтримка громадських організацій інвалідів, координація діяльності органів виконавчої влади з питань соціального захисту інвалідів. Державна служба постійно веде моніторинг доступності до органів влади людей з інвалідністю та веде систематичну роботу з керівниками державних органів влади щодо покращення роботи з інвалідами та громадськими організаціями інвалідів.

Заступник директора Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів О.Ракша у своєму виступі зупинився на питаннях взаємодії відділення з громадськими організаціями інвалідів області, створення та роботи підприємств громадських організацій інвалідів, розповів про основні завдання, покладені на відділення Фонду, про послуги, які надає роботодавцям та інвалідам обласне відділення та про роботу з роботодавцями по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Про співпрацю з управлінням соціального захисту населення, обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів щодо надання послуг інвалідам, їх працевлаштування розповіла директор Скадовського районного центру зайнятості Є.Небрат. Вона також інформувала, яку роботу проводить служба зайнятості по працевлаштуванню інвалідів, їхньому навчанню, та звернула увагу на проблеми, що мають місце при працевлаштуванні інвалідів. Заступник начальника управління Головного управління Пенсійного фонду України в області Л.Татаринова, головний лікар Херсонської обласної психіатричної МСЕК С.Поваляєва інформували присутніх про роботу своїх служб та відповіли на численні запитання інвалідів. Досвідом роботи по професійній реабілітації інвалідів поділилась директор Запорізького обласного центру професійної реабілітації інвалідів Л.Виноградова.

Доволі цікавим і змістовним був виступ віце-президента ВГОІ “Гармонія”, заступника Уманського міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Г.Кучер. Вона зупинилась на питаннях виконання в місті соціальних ініціатив Президента України, на роботі усіх служб соціальної сфери міста щодо поліпшення умов проживання інвалідів різних нозологій, їх працевлаштування та соціальної адаптації.

Усім присутнім були підготовлені та надані довідково-методичні матеріали ВГОІ “Гармонія” з правового захисту осіб з інвалідністю, надання їм психіатричної допомоги та окремі закони України, які регулюють питання соціального захисту інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux