Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Гарантії держави з реабілітації та соціалізації людей з інвалідністю»
Опубліковано 14 червня 2012 року о 12:15

У приміщенні Рівненської ОДА відбувся круглий стіл на тему: «Гарантії держави з реабілітації та соціалізації людей з інвалідністю».

На круглому столі розглянули питання:

1.Індивідуальна програма з реабілітації хворих з вадами зору, слуху, опорно-рухального апарату. Мінімальні безоплатні гарантії держави реабілітації та соціалізації людей з інвалідністю.

2.Створення умов доступного середовища для людей з інвалідністю (на візках, незрячі, з проблемами слуху та мовлення, з розумовими вадами).

У роботі круглого столу брали участь: заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення, головний лікар Рівненського обласного центру медико-соціальної експертизи управління охорони здоров’я, заступник директора Рівненського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, депутат Рівненської обласної ради, голова постійної комісіїз питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, головний архітектор області, голова Рівненської обласної організації Українського товариства глухих, член ГР при РОДА,  голова Рівненської обласної організації УТОС, член громадської ради при РОДА, голова Ради Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату, член ГР м. Рівне, заступник голови Рівненського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішних дій», начальник відділу обласного центру зайнятості, заступник директора Рівненської обласної бібліотеки, представники громадської ради при Рівненській ОДА.

Засідання круглого столу відкрив голова громадської ради, загостривши питання на індивідуальних засобах гігієни, підняв проблеми людей з вадами зору, а їх в області нараховується півтори тисячі. Незрячі досі дискомфортно почувають себе в громадських місцях. Щодо вуличної структури, незрячі просять владу контролювати та попереджувати людей про каналізаційні люки, траншеї та ями, а також звернути увагу на паркування транспортних засобів на тротуарах.

Ті самі вуличні проблеми переслідують і людей з опорно-руховими порушеннями. Їх непокоїть мала кількість пандусів, з’їздів та спеціальних перил.

        За один день усі проблеми людей із обмеженими можливостями у нашому суспільстві вирішити неможливо, - зійшлися на думці учасники круглого столу. Проте, нагадувати як владі, так і простим громадянам про становище та елементарні потреби людей з обмеженими можливостями – варто. Адже вони, як ніхто, потребують підтримки нашого суспільства.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux