Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю бере участь у робочій зустрічі громадських об’єднань осіб з інвалідністю
Опубліковано 15 серпня 2022 року о 10:20

10.08.2022 Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю та керівники територіальних відділень Фонду взяли участь у робочій зустрічі лідерів та представників громадських організацій осіб з інвалідністю, ініційованій Громадською спілкою «Всеукраїнська громадська організація «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» (НАІУ) в рамках реалізації проєкту «Сприяння правам осіб з інвалідністю шляхом розробки інклюзивних законів та політики» за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем («IFES»).

Генеральний Секретар НАІУ Вікторія Назаренко зазначила про результативні зустрічі з Урядовою Уповноваженою з прав осіб з інвалідністю Тетяною Баранцовою, з представниками Офісу Президента, Всесвітньої Продовольчої програми ООН, Міністерства соціальної політики, Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Зокрема, досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці в рамках допомоги Всесвітньої Продовольчої програми ООН.

Радник голови НАІУ Павло Ждан детально розповів про роботу над законопроєктами та проєктами ДБН, для опрацювання яких в НАІУ були створені робочі групи. Також зазначив, що кожного дня до офісу НАІУ надходять по декілька проєктів нормативно ̶ правових актів, які потребують ретельного та поглибленого опрацювання.

Радниця голови НАІУ Алла Соцька повідомила про проведення НАІУ двох опитувань за сприяння міжнародних партнерів. Після проведення опитувань було проведено роботу з аналізу проблематики за результатами яких створено «Аналітичний звіт за результатами опитування жінок і чоловіків з інвалідністю та законних представників недієздатних осіб і дітей з інвалідністю щодо оформлення довідки та допомоги як внутрішньо переміщеним особам» та «Аналітичний звіт за результатами опитування щодо доступу людей з інвалідністю до різних видів допомоги, послуг за їхнім постійним місцем проживання під час воєнного стану» з наданням відповідних пропозицій.

Управителька проєктів НАІУ Лариса Байда анонсувала, що у серпні 2022 року відбудеться засідання Комітету ООН з прав людей з інвалідністю, що буде стосуватися захисту прав дітей та людей з інвалідністю під час воєнного стану в Україні.

Вікторія Назаренко ініціювала спільну зустріч Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та ГС «Всеукраїнська громадська організація «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» з метою розробки спільної стратегії щодо підтримки громадських організації осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану.

Гарантована державна підтримка та активна позиція громадських організацій сприяють розвитку інклюзивного середовища та реалізації політики соціального захисту осіб з інвалідністю та учасників бойових дій в умовах воєнного стану.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux