Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Фестиваль дитячої творчості «Сходинки духовності»
Опубліковано 02 липня 2014 року о 10:46

На Сумщині відбувся фестиваль дитячої творчості «Сходинки духовності». Цього року до проведення традиційного фестивалю долучилося і  Сумське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, адже вихованці багатьох центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів також стали учасниками цікавого і корисного заходу.

           Фестиваль було започатковано кілька років тому. Одним із ініціаторів його проведення стала відома не лише на Сумщині громадська діяч, педагог, керівник громадської організації «Асоціація педагогів-християн» Ганна Кацова. Людина, в серці якої є стільки Любові, Людяності і Доброти, що вистачає на багатьох і багатьох, випромінюється, наповнюючи світ особливим сяйвом радості. Давно займається Ганна Миколаївна, а загалом і уся її рідня, благодійністю. Ще з того часу, як працювала педагогом у Веретинівській школі-інтернаті для дітей, позбавлених батьківського піклування. Сьогодні у неї багато учнів у цій справі і послідовників. Тож і один з кращих фестивалів – «Сходинки духовності» - як дзеркало хороших справ. Спільно з управлінням освіти Сумської облдержадміністрації  «Асоціація педагогів-християн» провела не один такий захід. І щоразу до подібних хороших справ долучається все більше організацій і волонтерів.  А саме в рамках нинішнього фестивалю «Сходинки духовності» було презентовано  дитячий творчий альманах «Барви життя»,виданий у сумському видавництві «Ярославна»,  в якому знайшов яскраве відображення  особливий світ творчості . « Автори – надзвичайно талановиті і юні. Вони ще й сильні, бо долають  біль. Дай же, Боже, їм невичерпної життєвої снаги, щоб подолати недугу. Нехай талант їхній розквітає, як пролісок весною і наповнює світ тією радістю і світлом, з якими приходить  відчуття щастя»  - так зазначено в анотації цього видання. А стало воно можливим завдяки, в першу чергу, Ганні Миколаївні Кацовій, яка підтримала талановитих дітей, що перебувають під опікою центрів реабілітації.  Вона знайшла можливість придбати подарунки і забезпечити  видання альманаху.  Особливу вдячність хочеться  висловити спонсорам : активу громадської організації «Асоціація педагогів-християн», особливо - керівнику – Кацовій Ганні Миколаївні, а також  Паладичу  Олександру Вікторовичу, представнику  Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв. За організаційну і моральну підтримку завдячуємо  представнику управління освіти Сумської облдержадміністрації  Галині Іванівні Докторович.

Щоправда, видання було б неможливим без  активної участі  Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Суми, комунальної установи «Охтирський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів», Шосткінського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, комунальної установи Білопільської районної ради «Районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів», бо саме їхні вихованці  написали чудові твори, створили привабливі картини, ілюстрації до альманаху.

 Марія Жевак , Валерія  Чигрин , Дарина  Бендова, Юлія Смольнікова,   Юлія Лазуткіна сказали своє перше вагоме поетичне слово до читачів Сумщини.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux