Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Євро-2012 та створення робочих місць
Опубліковано 07 травня 2009 року о 09:26

         Саме це було лейтмотивом на засіданні робочої групи в Чернігівському обласному відділенні Фонду щодо вироблення спільних дій по створенню робочих місць для працевлаштування осіб із обмеженими фізичними можливостями в рамках заходів щодо підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу2012 року, а також залучення підприємств громадських організацій інвалідів до реалізації таких заходів.
 
          Керівник робочої групи – заступник керуючої відділенням Фонду Оберемко О.М. ознайомила членів робочої групи з Положенням про робочу групу, затвердженим наказом керуючої відділенням від 11.02.09. №14, з основними напрямками роботи та завданнями, визначеними Програмою дій щодо участі Міністерства праці та соціальної політики України у підготовці та проведенні в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, відповідною Галузевою цільовою програмою Міністерства та наказом Фонду соціального захисту інвалідів від 18.12.09 №104 щодо створення безперешкодного доступу та робочих місць для працевлаштування осіб із обмеженими фізичними можливостями в рамках заходів по підготовці та проведенні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
 
             Заступник начальника відділу фізкультури та спорту облдержадміністраціїСергій Анісовець доповів про підсумки роботи щодо організації виконанняобласної програми та комплексного плану заходів із підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу та можливі перспективи щодостворення робочих місць для працевлаштування осіб із обмеженими фізичними можливостями та залучення підприємств громадських організацій інвалідів в рамках даних заходів.
 
          Про проведення заходів, передбачених обласною Програмою підготовки та проведення в Україні Євро-12 року щодо реконструкції та ремонту об”єктів (за рахунок державного, обласного та місцевих бюджетів), в частині будівництва доріг, підготовки до обслуговування учасників чемпіонату стадіону ім. Гагаріна, готелів, об”єктів національного історико-культурного надбання та базових медичних закладів та можливості щодо застосування праці осіб із обмеженими фізичними можливостями проінформувала заступник начальника головного управління капітального будівництва облдержадміністрації Тетяна Кабенок.
 
                Зазначалося, що через відсутність фінансування, роботи, передбачені обласною програмою, не проводяться. Підрядники, окрім будівництва доріг за кошти державного бюджету, не визначені. Водночас, необхідно відпрацювати механізм обміну інформацією з метою оперативного реагування щодо створення банку даних роботодавців, які можуть створити робочі місця для інвалідів у розрізі професій та спеціальностей, які вони потребують та інвалідів відповідної кваліфікації.
 
               В обговоренні питань брали також участь члени робочої групи: керівник секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організації громадських організацій інвалідів в області В. Бєляєв, заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Чернігівській області В. Корогод, начальник обласного центу фізичної культури “Інваспорт” А. Литвинець, заступник начальника відділу у справах інвалідів та соціального обслуговування громадян головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації С.Серб, голова обласної організації УТОС Л. Сєрікова.
 
             Прийнято рішення щодо обміну інформацією, плану подальшої роботи групи,   внесення пропозицій до федерації футболу України щодо послуг та робіт , які можуть виконувати підприємства громадських організацій інвалідів Чернігівщини, зокрема пошив виробів з національною та символікою Чемпіонату, флексографічний друк, інше.
 
              Надалі робоча група буде скликатися щоквартально.
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux