Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Єдиний напрямок взаємодії
Опубліковано 03 липня 2014 року о 15:25

Заступник директора Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Г. Жукова та начальник Відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю та організаційної роботи О. Хмурінська взяли участь у роботі круглого столу, організованого за ініціативи Центрального районного центру зайнятості (РЦЗ). До участі у заході було запрошено 13 роботодавців Центрального району м.Миколаєва.

Круглий стіл проведено з метою обговорення з роботодавцями питань поглиблення співпраці, визначення спільних шляхів щодо підвищення ефективності надання послуг роботодавцям, в тому числі, за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів, створення нових робочих місць та працевлаштування безробітних, зокрема, осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Відкриваючи захід, заступник директора Центрального РЦЗ С. Мойса проінформувала присутніх про нові напрямки роботи служби зайнятості в умовах дії Закону України «Про зайнятість населення» та наголосила, що служба зайнятості працює в тісному взаємозв’язку з роботодавцями району. Зокрема, це — укомплектування кадрами підприємств, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, проведення професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців, видача особам, старшим за 45 років, ваучерів на навчання, підтвердження неформального професійного навчання, стажування на підприємствах, установах та організаціях, можливості здійснення роботодавцям компенсації єдиного соціального внеску, в тому числі при працевлаштуванні за направленням служби зайнятості інвалідів на нові робочі місця.

Начальник відділу МОВФСЗІ О. Хмурінська проінформувала присутніх щодо послуг, які надає відділення роботодавцям, в тому числі, стосовно надання фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі та цільової позики за рахунок коштів Фонду. Крім того, йшлося про порядок надання до центру зайнятості та відділення ФСЗІ форм звітності та правильність їх заповнення. Окремо торкнулись питання необхідності виконання вимог ст.ст. 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

В свою чергу, роботодавці відзначили, що в зв’язку з планами щодо розвитку підприємств в найближчій перспективі, співпраця зі службою зайнятості та ФСЗІ в напрямках підбору кадрів, професійного навчання та підвищення кваліфікації працівників, компенсації єдиного внеску — взаємовигідна справа.

Забезпечення зайнятості населення, особливо тих, хто найбільш соціально незахищений, можна досягти лише в тому випадку, коли саме роботодавці будуть сприяти збереженню існуючих та створенню нових робочих місць.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux