Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Доступне Закарпаття для людей з вадами зору»
Опубліковано 13 квітня 2010 року о 14:32

 

У Закарпатській обласній раді відбувся круглий стіл ”Доступне Закарпаття для людей з вадами зору”, який вінчав успішну реалізацію проекту „Доступне Закарпаття”.

Організатор – Ужгородська міська громадська організація інвалідів зору „Дивосвіт” – із 15 жовтня 2009 року по 31 березня 2010 року реалізовувала проект „Доступне Закарпаття”, основним завданням якого було встановлення на визначених, за результатами спеціального дослідження, світлофорних об’єктах Ужгорода пристроїв голосового сповіщення пішоходів, а також встановлення на залізничних вокзалах та автостанціях Закарпатської області та основних соціальних об’єктах міста звукових сигналізаторів – так званих маячків, які допомагають орієнтуватися в просторі людям із вадами зору.

Реалізація проекту здійснювалася в активній співпраці з ДП МВС України «Закарпаття – Світлофор», виробником звукосигнальних пристроїв ТОВ «АТІЛОС» (м. Чернігів), органами державної влади та місцевого самоврядування міста Ужгорода та Закарпатської області.

Також було розглянуто пріоритетні напрямки діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування Закарпатського регіону в аспекті забезпечення доступності для людей із особливими потребами здоров’я, відбувся обмін досвідом з представниками громадських організацій з інших регіонів України, що опікуються проблемами слабозорих та незрячих людей.

Голова правління Ужгородської міської громадської організації інвалідів зору «Дивосвіт» Оксана Богданець, яка є керівником проекту «Доступне Закарпаття», впевнена, що організація, яку вона очолює, отримала позитивний досвід щодо встановлення та експлуатації голосових сигнальних пристроїв і зможе надавати зацікавленим структурам кваліфіковану консультаційну допомогу, тобто проект «Доступне Закарпаття» буде мати довгостроковий ефект.

Учасники високо оцінили досягнення організації „Дивосвіт” в реалізації даного проекту, висловили впевненість у високій соціальній значущості тих перетворень, які він започаткував, запропонували шляхи розвитку розпочатої в межах проекту діяльності.

У роботі круглого столу брали участь:

заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення Закарпатської ОДА Микулець В.І.;

заступник міського голови Химинець В.В.;

керуюча Закарпатським відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Бондар А.Ю.;

перший заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Закарпатській області Багрій І.З.;

начальник відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти і науки Закарпатської ОДА Шеверя М.М.;

начальник відділу промисловості, транспорту та зв’язку Ужгородської міської ради Талісман В.Ю.;

помічник директора ДП МВС України «Закарпаття – Світлофор» Капляр В.В.;

голова Львівської обласної організації УТОС Потимко О.З.;

віце-президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Євсев᾽єв Г.А.;

директор Кіровоградської філії ГБО «Інформаційний центр незрячих юристів України та допомоги інвалідам» Лук’янчук Л.О.;

доцент кафедри тифлопедагогіки Київського Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова Серпутько Г.І.;

представники Фонду Східна Європа, лідери громадських організацій інвалідів Закарпатської області, представники ЗМІ.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux