Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Допомога УВО УТОС
Опубліковано 27 червня 2012 року о 12:02

Луганське учбово-виробниче об'єднання УТОС було організоване на початку 30-х років двадцятого століття. Сьогодні об'єднання спеціалізується на виробництві електричної продукції — патронів Е27, які випускаються в такому асортименті: стельовий патрон, підвісний патрон, фланцевий нахильний патрон, фланцевий прямий патрон.

У 2005 році на підставі договору №1 від 25.12.2005р. «Про надання позики на створення робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів», Луганське обласне відділення Фонду надало Луганському УВО УТОС безвідсоткову позику терміном на 3 роки для створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів. У 2003р. вищезазначене підприємство також отримало від Фонду фінансову допомогу з метою технічного переоснащення, поліпшення санітарно-гігієнічних умов та створення 17 робочих місць для працевлаштування інвалідів по зору.

Сьогодні на підприємстві непроста ситуація, пов’язана з визначенням питання подальшого існування УВО УТОС, погашенням заборгованості з виплати заробітної плати та опрацювання нових напрямків роботи. З метою вирішення існуючих проблем, за розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації створена робоча група, до складу якої увійшли заступник голови Луганської ОДА, директор УВО УТОС, директор Луганського відділення Фонду, начальник Головного УПСЗН, секретар Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів.

З метою сприяння у виведенні Луганського УВО УТОС з фінансово-економічної кризи членами робочої групи організоване засідання та обговорення питань на території підприємства незрячих за участю колективу УВО УТОС на чолі з генеральним директором підприємства. Обговорювалися завдання пілотного проекту щодо створення акціонерного товариства на базі колишнього УВО УТОС, до складу якого увійдуть члени колективу Луганського УВО УТОС, розробки бізнес-плану з виведення підприємства з фінансово-економічної кризи, розширення темпів виробництва та збільшення об’ємів продукції, а також пошуку нових ринків збуту.

Сьогодні підприємство УВО УТОС надає робочі місця 95 людям, з них 54 інваліди по зору. Незважаючи на суттєву кризову ситуацію та існуючі проблеми в системі підприємства, у колективі підтримується моральний дух працівників та культурний розвиток особистості, адже вокальний ансамбль у кількості 15 чол., які мають проблеми зору, з числа колективу, у 2011р. був відзначений пошаною представляти Луганщину на Всеукраїнському огляді вокального жанру серед колективів УТОС, де учасники зарекомендували себе на дуже високому рівні.

Взагалі Луганське учбово-виробниче об’єдання УТОС та території, що належать до нього – це своєрідне містечко, де люди з вадами зору звикли жити, працювати, отримувати соціальне обслуговування, мати доступ до об’єктів соціального призначення, створювати сім’ї. Ситуація змінилаля. Сучасна економічно-соціальна сфера вимагає змін і у статуті самого підприємства задля подальшого перспективного розвитку, створення нових інноваційних направлень та забезпечення працівників УВО УТОС гідними умовами праці та належною заробітною платою.

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux