Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Допомога постраждалим внаслідок АТО
Опубліковано 13 липня 2015 року о 14:16

Держава гарантує безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів – учасників АТО незалежно від установлення їм інвалідності.

План  заходів, впроваджений підприємствами протезно-ортопедичної галузі України, спрямований на забезпечення осіб, постраждалих внаслідок антитерористичної операції необхідними їм ТЗР включає співпрацю  казенних та державних протезно-ортопедичних підприємств з медичними закладами та соціальними партнерами щодо виявлення учасників АТО, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи особисто з учасниками АТО, забезпечення зворотного зв’язку між підприємствами та учасниками АТО, а також висвітлення роботи підприємств  в ЗМІ.

Казенні та державні протезно-ортопедичні підприємства, а також підприємства інших форм власності, з вересня 2014р.  активно беруть участь у процесі реабілітації осіб, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України і безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, перебували безпосередньо в районах проведення АТО.

Станом на початок липня, з моменту проведення АТО, підприємствами галузі надано протезно-ортопедичну допомогу, а саме забезпечено протезами та ортезами верхніх та нижніх кінцівок 93 учасників АТО, з них  більшість  - 65  учасників АТО отримали протезно-ортопедичну  допомогу на казенних і державних протезно-ортопедичних підприємствах та клініці НДІ, в тому числі на:Вінницькому КЕПОП – 2 особи;Дніпропетровському КЕПОП – 6 осіб;Житомирському ДЕПОП – 2 особи;Київському КЕПОП – 13 осіб; Львівському КЕПЗПіП - 21 осіб;Миколаївському ДЕПОП – 3 особи; Одеському КЕПОП – 1 особа; Полтавському КЕПОП –11осіб;Хмельницькому ДЕПОП – 3 особи та клініці ХарківськогоНДІ – 3 особи.

Інших 27 учасників АТО забезпечено протезами верхніх та нижніх кінцівок  на підприємствах інших форм власності.

В даний момент надається  протезно-ортопедична допомогаще 40учасникам АТО, з них 30 виявили бажання отримати допомогу на казенних та державних підприємствах та клініці Харківського НДІ,де вже розпочато процес протезування, в тому числі на: Вінницькому КЕПОП – 2 особи; Дніпропетровському КЕПОП – 6 осіб;Київському КЕПОП – 2 особи;Львівському КЕПЗПіП - 8 осіб; Миколаївському ДЕПОП – 1 особа; Полтавському КЕПОП – 1 особа;Тернопільському ДЕПОП – 2 особи та клініці Харківського НДІ – 7осіб.

Підприємствами інших форм власності в даний момент надається протезно-ортопедична допомога ще 10 особам.Готуються до протезування, а саме, в даний момент лікуються у медичних закладах, отримують консультації щодо протезування а також оформлення документів ще 70 учасників АТО, які потребують протезування .

Крім цього ще 57 учасників АТО потребують такі ТЗР як крісла колісні, ортопедичне взуття, спеціальні засоби реабілітації та інше.

Представники казенних та державних протезно-ортопедичних підприємств постійно проводять  роботу по інформуванню та консультуванню учасників АТО щодо можливостей здійснення протезування (ортезування)  в Україні.

Діяльність  протезно-ортопедичних підприємств у напрямку реабілітації та можливостей надання протезно-ортопедичної допомоги учасникам АТО, висвітлюється у всеукраїнських та регіональних ЗМІ, на сайтах підприємств. Підприємства також активно співпрацюють з  телеканалами як з регіональними так і всеукраїнськими.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux