Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
До Міжнародного дня інвалідів
Опубліковано 27 листопада 2013 року о 14:36

                3 грудня українське суспільство  зі світовим співтовариством відзначатиме Міжнародний день інвалідів. Звичайно, цей день не можна назвати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з обмеженими можливостями і їх участі в житті суспільства. Міжнародний  день інвалідів – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

               Сьогодні наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя. Визначення цієї дати на Сумщині – добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідного життя інвалідів в нашому регіоні, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

               Саме з Сумщини розпочалась загальнодержавна програма з вручення автомобілів для інвалідів. У червні місяці міністр соціальної політики Наталія Королевська передала ключі від 7 нових автомобілів, придбаних за кошти Фонду соціального захисту інвалідів, особам з обмеженими можливостями. Сумський обласний центр з фізкультури і спорту «Інваспорт»  отримав від відділення Фонду фінансову підтримку для проведення   фізкультурно-спортивної  реабілітації 19 інвалідів, яка проходила на базі «Національного центру параолімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів»(м.Євпаторія). З метою  оздоровлення інвалідів 221 особа змогла відвідати оздоровчі комплекси, а 691 інваліду була виплачена компенсація  за невикористані санаторно-курортні путівки. Слід зазначити, що держава гарантує інвалідам здобуття  освіти на рівні, що відповідає їх здібностям і можливостям. Відділення Фонду має право відшкодовувати витрати на навчання інвалідів у вищих та професійно-технічних навчальних закладах. Протягом року  було здійснено оплату навчання 9 інвалідам. Для людей, хто в силу життєвих обставин зіткнувся з інвалідністю, хто шукає шляхи до реабілітації та повернення до активного життя, газета може замінити консультанта та порадника, а тому, 143 інвалідів І та ІІ групи змогли підписатися на періодичні видання за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

                 Напередодні свята колектив Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів бажає всім людям з обмеженими можливостями  міцного здоров’я, радісних подій у житті, надійних друзів, злагоди в родинах та матеріального добробуту. Усіх життєвих гараздів, любові та благополуччя!

                                                                                                                    


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux