Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Діяльність Кримського республіканського відділення
Опубліковано 10 лютого 2012 року о 09:33

За 2011 рік Кримським республіканським відділенням  Фонду соціального захисту інвалідів оперативно  проведено ряд  заходів направлених  на   доведення   до  відома   органів    виконавчої   влади,  місцевого самоврядування,  всіх  роботодавців  інформації  про     механізм   реалізації   статей 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

Із існуючих 6 860 підприємств станом на 01.01.2012 року у відділенні Фонду зареєстровано 5964 роботодавці, до Кримського республіканського   відділення   подано  4458  звітів, що   становить 74,7 %.  На   цих підприємствах   у  2010 році     при нормативі 15 429 осіб,  працювало 16 437 осіб,  яким згідно чинного законодавства  встановлена інвалідність. За 2011 рік у відділенні зареєстровано 452 роботодавці та видані довідки про реєстрацію у відділенні Фонду.

         На  адресу   роботодавців, які подали звіти форми №10-ПІ за звітний 2010 рік, але не зареєструвались,  були  направлені повідомлення щодо порядку реєстрації роботодавців та бланки заяви про реєстрацію роботодавців.

         Проводиться роз’яснювальна  робота з підприємствами - боржниками щодо негативних  наслідків  у разі  несплати санкцій у встановлений термін  та   судова  робота  з  боржникам   попередніх звітних років,  що  забезпечила  надходження  до  Державного бюджету  України  адміністративно-господарських санкцій  за  невиконання  нормативу  робочих   місць призначених для працевлаштування інвалідів. Станом на 01.01.2012 року до  Державного бюджету України  надійшло 11004584,18 грн. адміністративно-господарських санкцій.

         Кримське республіканське відділення тісно співпрацює із державними  виконавчими  службами щодо виконання рішень суду про примусове стягнення  заборгованості,  що  знаходяться на виконанні.  Системно  здійснюється контроль: контролюються строки відкриття  по новим провадженням;  направлення постанов про відкриття виконавчих проваджень; направляються запити; проводяться   письмові  звірки    щодо   заходів прийнятих  державними виконавцями  для  забезпечення виконання рішень суду, але  ці заходи  значних результатів не дають.

За 2011 рк спеціалістами  Кримського республіканського відділення Фонду соціальнго захисту інвалідів проведено   85  перевірок, з них:

-  34 планові;

-  51 позапланова.

          У ході перевірок  було  виявлено 38  порушень:

- прозвітували, але не виконали нормативу -1;

- надали недостовірну інформацію – 8;

- не надали звіту - 11;

- не зареєстровані у Фонді – 9.

- не перерахували попередні штрафні санкції – 9.

           За результатами перевірок були вжиті наступні заходи:

- передано до прокуратури на 1845,9 тис. грн.;

- подано до окружного суду АРК 5 позовів на загальну суму 71,8 тис. грн.

          В  результаті   вжитих  заходів:

-  зареєструвалися після перевірки -7 підприємств.

-  надійшло коштів – 23,4 тис. грн.

         Щодо керівників, які в строк до 1 березня 2011 року не забезпечили подання звіту форми № 10-ПІ «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів» та які не виконали нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, співробітниками відділення Фонду були складені 412 протоколів, з них:

 - за неподання звіту до відділення – 285;

 - за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів – 5;

 - за неподання звіту та невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів – 122.

          За 2011 рік до Кримського  республіканського  відділення  Фонду   соціального  захисту  інвалідів   надійшло – 209 письмових і усних звернень, по яких надані  роз'яснення, консультації, рекомендації. Усі заяви, листи, звернення реєструються в журналах, доповідаються керівництву відділення, вчасно розглядаються і виповнюються у встановлений законодавством термін. Жодне звернення інваліда у відділення Фонду не залишилося без уваги.

           На  особистий прийом звернулося 170 інвалідів.

            У відділенні Фонду соціального захисту інвалідів затверджений графік щоденного прийому громадян керівниками і фахівцями, також працівниками надаються консультації у телефонному режимі.

         Відділення Фонду  намагається не тільки задовольнити прохання інвалідів, але і дати вичерпні консультації, куди необхідно звернутися для їхнього вирішення. Також зв'язуємося з організаціями, від яких залежить рішення поставлених питань, і письмово або оперативно вирішуємо питання по телефону.

До нас звертаються інваліди з питаннями: навчання й одержання професії по закінченні навчання. Також фахівцями  відділення  ведеться  облік  інвалідів, що  звертаються  по  допомогу  в  працевлаштуванні.  Фонд  оплачує  навчання  інвалідів  1-3  груп. За 2011 рік оплачено навчання 85 інвалідам, на суму 464162,39 грн. (з урахування кредиторської заборгованості за 2010 рік). 

Працівники відділення Фонду з розумінням і чуйністю відносяться до проблем інвалідів, яких економічна ситуація в країні поставила на грань виживання.

         2 лютого 2012 року об 11 годині 00 хвилин відбулося засідання колегії Міністерства соціальної політики АРК  за адресою: м. Сімферополь, пр-кт. Кірова, 13, в якому прийняв участь директор Кримського республіканського відділення Фонду соціального захисту інвалідів.       

            

         На порядку денному розглянулись підсумки роботи органів праці та соціального захисту населення за 2011 рік і основні напрями роботи на рік поточний; виконання управліннями праці і соціального захисту населення плану заходів щодо збільшення обхвату населення житловими субсидіями.; стан роботи із зверненнями громадян і заходи по поліпшенню організації особистого прийому громадян в органах праці і соціального захисту населення; план роботи Міністерства соціальної політики АРК на 2012 рік;  план роботи колегії Міністерства соціальної політики АРК на 2012 рік; визначення в порядку винятку інвалідів в інтернатні установи АРК.

                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux