Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Держслужба зайнятості та Держпраці поглиблюють співпрацю, не чекаючи об’єднання
Опубліковано 21 жовтня 2013 року о 10:12

Державна служба зайнятості та Державна інспекція з питань праці поглиблять співпрацю для захисту трудових прав українців та ефективного обслуговування шукачів роботи. Відповідне рішення було прийнято на всеукраїнській нараді з питань зайнятості, яка відбулась у Києві під головуванням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської. Участь у нараді взяли керівники усіх обласних структур Державного центру зайнятості та Державної інспекції з питань праці.

«Чекати офіційного об’єднання Служби зайнятості та Держпраці, склавши руки, не варто. Тісну співпрацю цих двох структур потрібно починати вже зараз. Адже йдеться про захист прав понад 20 мільйонів тих, хто працює, та ефективне обслуговування понад півтора мільйона шукачів роботи», - сказала Наталія Королевська.

За її словами, за останні місяці було активізовано роботу Держінспекції праці, покликаної захищати трудові права працівників. «Особливо слід відзначити результати боротьби зі заборгованістю із заробітної плати», - сказала вона.

Так, відзначила Міністр, на вимогу державних інспекторів з питань праці підприємства повністю чи частково погасили заборгованість із виплати заробітної плати 273,2 тис. працівникам на суму 636,6 млн. грн..

«Потрібно активізувати роботу Держпраці із захисту прав громадян у сфері зайнятості. Тому за результатами наради було прийнято рішення – максимально поглибити співпрацю між Державною службою зайнятості та Державною інспекцією з питань праці», – наголосила вона.

У рамках налагодження співпраці Міністр доручила Службі зайнятості та Держпраці, як на центральному рівні, так і на місцях, налагодити дієвий механізм обміну інформацією. Перш за все вона повинна стосуватися питань порушення законодавства про зайнятість і працю, порушення строку реєстрації трудових договорів між фізичною особою-роботодавцем і найманим працівником та одержання інформації про заплановане масове вивільнення.

Також Наталія Королевська наголосила на необхідності координувати проведення перевірок та інших заходів, що належать до компетенції двох органів, та спільно використовувати бази даних обох структур.

«Результатом такої співпраці має стати нова якість захисту працівників та новий рівень взаємодії обох органів з роботодавцями. Мінсоцполітики підготувало проект Указу Президента України про об’єднання Держслужби зайнятості і Держпраці та створення Державної служби України з питань праці та зайнятості. Об’єднана Служба повинна запропонувати українським працівникам нову якість послуг і захисту та стати своєрідним Будинком праці як для робітників, так і роботодавців», – зазначила Міністр.

«Людина має знати, що саме в об’єднаній Службі вона зможе отримати всі послуги та інформацію, які стосуються працевлаштування та захисту трудових прав. Адже саме тут допоможуть знайти роботу, змусять роботодавця повернути зароблену зарплату, захистять від незаконного звільнення тощо», – підсумувала Наталія Королевська.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux