Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Cпортивні досягнення волинян
Опубліковано 30 серпня 2011 року о 10:03

           У Великобританії завершився чемпіонат Європи із фехтування на візках серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

            До складу збірної команди України входив волинянин, майстер спорту міжнародного класу Олексій Сундієв. У змаганнях із шпагою Олексій виборов золоту нагороду, а з рапірою - посів почесне п'яте місце.

Тренує спортсмена Заслужений тренер України Богдан Гоменюк.

У Голландії завершився чемпіонат світу з футболу серед спортсменів-інвалідів з наслідками ДЦП.

На першому етапі, перемігши команди з Канади, Шотландії та Фінляндії, збірна команда України вийшла до чвертьфіналу, де перемогла команду господарів змагань з рахунком 3:0.

             У півфіналі поступилась команді Ірану, а за третє місце зустрілась з командою Бразилії і перемогла.

             В складі збірної команди України виступали два волинянина - Олексій Гетун та Анатолій Шевчик.

У складі наставників збірної команди України був тренер-викладач обласної ДЮСШ інвалідів, Заслужений тренер України Юрій Васильович Тимофеєв.

У Варшаві (Республіка Польща) відбувся Кубок світу з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

В складі збірної команди України брав участь наш земляк Олексій Сундієв, який в змаганнях з фехтування з рапірою виборов срібну нагороду, а з шпагою - бронзову.

У Ханти-Мансійську (Росія) відбувся X чемпіонат світу з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів.

З-поміж 15 спортсменів-українців в складі збірної команди України були Юрій Костюк, Юлія Батенкова-Бауман і дебютантка даних змагань Богдана Караванська.

            Спортсмени-волиняни на цих змаганнях вибороли одну срібну та дві бронзові нагороди.

Юлія Батенкова-Бауман виборола друге місце з лижних гонок на довгій, третє - на середній дистанціях. Юля була четвертою в лижних гонках у спринті та у біатлоні на довгій дистанції, п'ятою - у гонці переслідування на дистанції 7,5 км з біатлону.

Юрій Костюк в лижній естафеті виборов бронзову нагороду, був п'ятим у гонці переслідування на дистанції 7,5 км з біатлону.

Вдалим виявився дебют на чемпіонаті світу у Богдани Караванської, яка вперше посіла почесні шості місця в змаганнях із лижних гонок на довгій дистанції та в гонці переслідування на короткій дистанції з біатлону.

            У Дніпропетровську відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

Успішно на цих змаганнях успішно виступили волинські спортсмени.

           У ваговій категорії 52 кг лучанка Марія Єфімова серед дорослих була третьою, а серед юніорок стала переможцем змагань в цій же ваговій категорії, а у 82,5 кг ковельчанка Єлизавета Чухань виборола золоті нагороди, як серед дорослих, так і юніорок, встановивши три юніорські рекорди України.

           Готували спортсменів до змагань тренери-викладачі обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Рожок Андрій Леонідович та Дружинович Валерій Павлович - Заслужений тренер України.

 

           У місті Анталія (Туреччина) проходить чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з валами зору. Наші земляки - вихованці центру інвалідного спорту Волині, Анатолій Гречко (в/к 82,5 кг) та Вадим Гречко (в/к 75 кг), на цих змаганнях вибороли відповідно бронзову та срібну нагороди.

           Вадим Гречко встановив рекорд України в триборстві та рекорд світу в присіданні.

 

           Таким спортивним досягненням земляків сприяє Волинське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, яке щороку фінансує перебування волинян із обмеженнями у фізичному розвитку, в тому числі візочників, у таборі фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів на базі Національного центру паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів в м.Євпаторія.

           Відділення також фінансує заходи фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів щодо створення умов для занять фізичною культурою та спортом шляхом придбання фізкультурно-реабілітаційного обладнання, зокрема Ковельською міською громадською організацією «Спарта» та Центром інвалідного спорту Волині.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux