Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Чернігів: ефективна співпраця
Опубліковано 13 жовтня 2011 року о 16:25

Одним із пріоритетних напрямів роботи відділення Фонду соціального захисту інвалідів є співпраця з Чернігівським міським центром зайнятості щодо надання особам із обмеженими фізичними можливостями широкого спектру якісних соціальних послуг  у їхній трудовій реабілітації та працевлаштуванні.

Професійна діяльність людей з інвалідністю – це можливість бути рівноправними членами суспільства та якомога повніше реалізуватися в житті. З цією метою в центрі зайнятості визначені особисті консультанти з числа досвідчених працівників, які не лише надають психологічну підтримку цим людям, а й разом з ними визначають оптимальні шляхи працевлаштування. Громадянам зазначеної категорії, які звертаються до центру зайнятості по допомогу в пошуку роботи, надається комплекс адресних соціальних послуг, передбачених чинним законодавством, з урахуванням їх медичних показань, програми реабілітації, особистих нахилів, здібностей тощо. Насамперед, це допомога в підборі підходящої роботи, виборі професії, професійному навчанні та перенавчанні.

Щоб інформаційно-роз’яснювальна робота була доступною, в Чернігівському міському центрі зайнятості створені інформаційні куточки з актуальною інформацією щодо працевлаштування, у тому числі про вакансії, підприємства, що мають або створюватимуть спеціальні робочі місця для працевлаштування інвалідів; місцеві органи соціального захисту інвалідів, громадські організації, центри реабілітації; навчальні заклади, в яких здійснюється навчання осіб із обмеженою працездатністю тощо.

Надійними соціальними партнерами в забезпеченні ефективної зайнятості громадян з інвалідністю, їхнього раціонального працевлаштування з гідною заробітною платою, подальшої трудової та соціальної реабілітації є роботодавці: ТОВ «Фабрика «Аврора», ТОВ «Виробничо-торгова фірма «АВЕ САН», ПАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», УВП УТОГ, УВП УТОС - це далеко не повний перелік підприємств міста, що співпрацюють з нами у цьому напрямі.

Співпрацює центр і з громадськими організаціями інвалідів, які діляться досвідом соціальної реабілітації інвалідів, надають необхідні консультації. Для розширення кола підприємств та з метою презентації позитивного досвіду, подолання стереотипів стосовно використання праці осіб з інвалідністю, центром зайнятості ведеться широкомасштабна інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців, зокрема, під час проведення нарад, круглих столів, ділових зустрічей, семінарів тощо. Мета - формування партнерських стосунків з роботодавцями, підвищення їх соціальної відповідальності у сфері зайнятості інвалідів.

Робота дає позитивні результати: упродовж січня-вересня 2011 року адресні соціальні послуги, що надаються Чернігівським міським центром зайнятості, отримали 133 особи з обмеженою працездатністю, кожного другого з них працевлаштовано, а 14 осіб пройшли професійну підготовку, перепідготовку за професіями, що забезпечило їм працевлаштування.

Міським центром зайнятості разом з відділенням Фонду соціального захисту інвалідів проводиться системна робота по створенню спеціальних робочих місць для працевлаштування інвалідів. Зокрема, на ПАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня» створене місце складальника верху взуття, на ТОВ «Виробничо-торгова фірма «АВЕ САН» - місце бухгалтера, на ТОВ «Фабрика «Аврора» - місце табельника.

Упродовж січня-вересня 2011 року адресні соціальні послуги, що надаються Чернігівським міським центром зайнятості, отримали 133 особи з обмеженою працездатністю, кожного другого з них працевлаштовано.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux