Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Асоціація інвалідів АТО у Миколаївський області
Опубліковано 15 жовтня 2015 року о 10:51

У Миколаєві  30 вересня відбулося перше зібрання обласного філіалу громадської організації «Асоціація інвалідів АТО», на якому Ілля Шполянський та Олександр Терещенко, котрі брали участь у боях на Донбасі, презентували програму діяльності асоціації на 2015-2016 роки.

Напередодні зі І. Шполянським та О. Терещенко зустрілись директор Миколаївського ОВФСЗІ І. Чекарь та директор Департаменту соціального захисту населення виконкому Миколаївської міської ради С. Бондаренко. Під час зустрічі обговорили плани громадської організації на 2015-2016 роки та подальшу співпрацю у вирішенні питань надання допомоги бійцям, що отримали інвалідність.

На сьогодні допомога бійцям та підтримка інвалідів АТО - одне з найактуальніших питань. Тому створення такої організації в Миколаївській області дозволить більш ефективніше підтримувати поранених бійців, надавати комплексну допомогу бійцям з інвалідністю, в тому числі здійснювати соціальну адаптацію, психологічну реабілітацію, допомагати з працевлаштуванням та перенавчанням, з вирішенням юридичних питань та організацією дозвілля.

Ілля Шполянський зазначив, що він має великий досвід роботи з інвалідами та захистом прав цієї категорії населення – цим він займався на в якості директора Підприємства громадської організації «Літопис».

 Миколаївське ОВФСЗІ співпрацює з ПГО «Літопис» з 2008 року по сьогодні. За всі роки діяльності підприємство стабільно працює, дотримується норм законодавства щодо працевлаштування осіб з інвалідністю та бере активну участь у програмах  підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. У 2008, 2009 та 2014 роках ПГО «Літопис» отримало фінансову допомогу на безповоротній основі за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів для технічного переоснащення виробництва. Надання такої допомоги дозволило підприємству створити нові робочі місця і працевлаштувати на них інвалідів. Тому досвід І. Шполянського у вирішенні питань трудової та професійної реабілітації інвалідів стане у нагоді для нової громадської організації.

Що стосується планів громадської організації на 2015-2016 роки, то серед напрямків діяльності зазначається організація курсів професійної підготовки учасників АТО, організація реабілітаційного процесу для дітей учасників АТО, участь в культурних та спортивних заходах.

На сьогодні головний офіс організації «Асоціація інвалідів АТО» відкритий у Києві, а представництва відкриті та активно працюють у 16 областях України.

Взаємодія громадської організації з Миколаївським ОВФСЗІ та іншими соціальними партнерами, що опікуються проблемами людей з інвалідністю, допоможе більш ефективно вирішувати необхідні питання та повернути бійців до мирного життя.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux