Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Актуальні питання соціального захисту інвалідів-чорнобильців
Опубліковано 30 листопада 2016 року о 13:13

30 років минуло після страшної аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала надзвичайною подією світового масштабу.

Громадяни Рівненської області в числі перших взяли на себе приборкання радіаційної стихії, щоб ціною свого життя і здоров'я захистити рідну землю і прилеглий до неї світ.

У нашій області проживають понад 345 тисяч громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед яких близько 8 тисяч осіб віднесені до 1 категорії, 4 тисяч ліквідаторів віднесені до 1-3 категорій та понад 106 тисяч потерпілих дітей. 

24 листопада 2016 року начальник відділу правового забезпечення, взаємодії з роботодавцями та громадськістю, організаційної та правової роботи Рівненського обласного відділення Фонду Ткачук Лариса Валеріївна взяла участь у конференції для інвалідів-чорнобильців Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля на тему "Актуальні питання соціального захисту інвалідів-чорнобильців. На заході були присутні заступник голови Рівненської ОДА, начальник Головного управління Пенсійного Фонду України в Рівненській області, директор департаменту соціального захисту населення, заступник головного лікаря КЗ "Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, головний спеціаліст сектору у Рівненській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, голова Рівненської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), голова Рівненського обласного об'єднання ВГОІ "Союз Чорнобиль України". Окрім того, були присутні 74 особи з інвалідністю.

Голова Рівненського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля В.Г.Ольховик виступив із доповіддю, в якій зазначив напрямки використання коштів бюджетної програми "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", а це: виплата грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами; виплата компенсації за шкоду заподіяну здоров'ю та допомоги на оздоровлення; здійснення виплати підвищених стипендій, надання щорічної та додаткової відпусток громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; виплата грошової компенсації на потерпілих дітей, які не харчуються в їдальнях навчальних закладів, а також за всі дні невідвідування ними навчальних закладів та забезпечення видатків на безоплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; оплата послуг щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих громадян та потерпілих дітей.

З метою посилення соціального захисту постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, підвищення їх рівня матеріального забезпечення, розширення культурних контактів та соціальних зв'язків постраждалих громадян, поглиблення співпраці з громадськими організаціями області розроблено обласну Програму соціальної та матеріальної підтримки громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017-2021 роки, що схвалена розпорядженням голови Рівненської ОДА від 11.11.2016 №676.

На виконання цієї Програми щорічно з обласного бюджету передбачаються видатки на суму 100 тисяч гривень, що удвічі більше, ніж було передбачено відповідною Програмою на 2012-2016 роки.  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux