Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
7 грудня 2020 відбулась прес-конференція з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю
Опубліковано 10 грудня 2020 року о 17:30

7 грудня 2020 відбулась прес-конференція з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю за участю заступника міністра соціальної політики України Бориса Лебедцова, директора Фонду соціального захисту Євгена Чеглакова та представників громадських об’єднань осіб з інвалідністю.

Під час прес конференції були порушені питання заходів з протидії поширенню COVID-19 з урахуванням потреб осіб з інвалідністю.

Зокрема учасники прес конференції закликали усіх долучитися до обговорення питань, які потрібно вирішити для посилення захисту осіб з інвалідністю під час пандемії COVID-19.

«У час пандемії особи з інвалідністю потребують особливого захисту, уваги та допомоги. Міністерство соціальної політики спільно з Фондом соціального захисту інвалідів закликають усіх долучитися до обговорення найбільш актуальних питань, які потрібно вирішити для посилення захисту осіб з інвалідністю під час пандемії COVID-19», - закликав заступник міністра соціальної політики України.

Зокрема йдеться про адресну доставку засобів індивідуального захисту та гігієни таким незахищеним верствам населення, як особи з інвалідністю, посилення захисту їхніх прав в умовах пандемії COVID-19, попередження поширення COVID-19 в спеціалізованих закладах проживання осіб з інвалідністю, недопущення дискримінації цієї категорії осіб на робочих місцях, у медичних закладах, забезпечення реалізації повноцінного медичного огляду та доступу до медичних послуг.

Станом на 2020 рік в Україні 2 млн 700 тис осіб мають інвалідність, зокрема, 222,3 тис. осіб з 1-ою групою інвалідності, 900,8 тис. осіб з II-ою групою інвалідності, 1416,0 тис. осіб з III-ою групою інвалідності й 163 тис дітей з інвалідністю - повідомив директор Фонду соціального захисту інвалідів Євген Чеглаков.

«Навіть в нормальних умовах особи з інвалідністю мають менше можливостей для отримання медичних послуг, освіти, працевлаштування й участі в житті суспільства. І ця категорія населення більше схильна до ризиків зараження COVID-19. Їм може бути важко виконувати основні правила захисту від інфекції, такі, як миття рук і дотримання фізичної дистанції з кількох причини – відсутність об’єктів водопостачання, санітарії та гігієни, залежність від фізичного контакту для утримання й підтримки, недоступність медико-санітарної інформації, перебування в антисанітарних умовах у переповнених установах», - наголосив директор Фонду соціального захисту інвалідів

Ці перешкоди є ще більшою проблемою для тих, хто живе в інтернатах, внутрішньо-переміщених осіб, постраждалих у надзвичайних ситуаціях. Також особи з інвалідністю більшою мірою схильні до ризику розвитку більш важких захворювань і смертельного результату внаслідок зараження COVID-19. Вирішення і попередження цих проблемних питань під час поширення COVID-19 є першочерговим завданням Фонду соціального захисту інвалідів – заявив Євген Чеглаков.

Міжнародний день людей з інвалідністю встановлено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН в 1992 році і відзначається щорічно 3 грудня.

До Міжнародного дня людей з інвалідністю (youtube.com)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux