Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
30-ї річниця Чорнобильської катастрофи
Опубліковано 28 квітня 2016 року о 11:01

      22 квітня 2016 року в Одесі відбулися урочисті заходи та вручення нагород з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Захід відбувся в Будинку прийомів за участю першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Володимира Жмака. Почесною грамотою голови Одеської обласної державної адміністрації були нагороджені члени Одеської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», громадської організації «Інваліди Чорнобиля за соціальний захист», члени Одеського відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, ветерани пожежної охорони служби цивільного захисту та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

    Нагадаємо що   В Одесі на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах міста знаходиться 1805 потерпілих в результаті аварії на Чорнобильській АЕС,  про це стало відомо під час прес-конференції директора департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Ігоря Шпака, приурочену до 30 річниці Чорнобильської катастрофи.

Також в день 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи,  26 квітня о 15 годині, в Центральній міській бібліотеці ім. Івана Франка м. Одеси, відбудеться презентація книги відомої білоруської письменниці і нобелівського лауреата Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва».  На думку критиків - це найкраща книга, написана про людську трагедію Чорнобиля. Світлана Алексієвич склала її з інтерв'ю з тими, чиє життя перевернула ядерна катастрофа 1986 року: Прип'яті, жителями ліквідаторами, лікарями, вченими. Це емоційні, по приголомшливі відвертості розповіді. «Чорнобильська молитва» - це роман-свідоцтво.

      Білоруська письменниця Світлана Алексієвич в 2015 році визнана лауреатом Нобелівської премії в галузі літератури. Престижна нагорода, яка щорічно вручається Нобелівським фондом за видатні результати в будь-якій сфері діяльності, присуджена Світлані Алексієвич з формулюванням «за багатоголосе звучання прози і увічнення страждання і мужності».Найбільшу популярність здобули книги Світлани Алексієвич в жанрі художньо-документальної прози: «У війни - не жіноче обличчя», «Цинкові хлопчики», «Чорнобильська молитва», «Час секонд-хенд» і другіе. Світлана Алексієвич народилася в західноукраїнському місті Станіславі (нині - Івано-Франківськ, Україна). Батько - білорус, мати - українка. Пізніше сім'я переїхала до Білорусі. У різні роки Світлана жила в Італії, Франції та Німеччини. Серед своїх вчителів Світлана Алексієвич називає Алеся Адамовича і Василя Бикова із Одеси.

     Презентація відбудеться за адресою: м. Одеса Книжковий Пер.1, тел. 728-20-68.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux