Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в період воєнного стану тісно співпрацює з громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю
Опубліковано 02 вересня 2022 року о 09:00

Одним із основних видів діяльності Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю є співпраця з громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю. Ця робота особливо стала актуальною та необхідною під час воєнного стану, запровадженого урядом України через російську агресію.

З перших днів війни особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи з міста Харкова, міст Донецької та Луганської областей, Київської області зверталися до відділення Фонду як до установи, яка може надати первинну та необхідну гуманітарну, інформаційно-роз’яснювальну та юридичну допомогу. На звернення відділення Фонду спільними зусиллями допомогу надавали громадські об’єднання осіб з інвалідністю.

Війна внесла свої корективи у всі сфери життя українців. Допомога стала необхідною скрізь та майже кожному. В зв`зку з цим, специфіка роботи громадських організацій осіб з інвалідністю набула благодійного та волонтерського характеру.

У цьому напрямку велику роботу проводить Житомирська обласна громадська організація УТОС спільно з Житомирським обласним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідіністю. Під час воєнного стану товариством активно проводилася співпраця з соціальними партнерами, благодійними організаціями, фондами та волонтерами щодо надання членам товариства продуктових наборів, медикаментів, одягу, засобів особистої гігієни. Надана допомога 385 родинам членів товариства. Надавалася психологічна, юридична та соціальна підтримка від міжнародних організацій через соціальні мережі у спеціальних групах Facebook та Viber.

Великий внесок у волонтерський рух під час воєнного стану внесла громадська організація «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів». З початку війни Фонд направляв гуманітарні ресурси не тільки на людей з інвалідіністю, а й на багатодітні сім’ї та осіб похилого віку. Особливо приділяється увага військовим та територіальній обороні - людям, які своєю мужністю та незламністю демонструють світові усю силу української нації. Наразі у команді фонду 30 волонтерів, які у цей нелегкий для країни час продовжують активно працювати та надавати гуманітарну допомогу людям, зокрема, продуктові набори, медикаменти, одяг, взуття , засоби гігєни, гарячі обіди.

Відзначається робота Житомирської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль Ураїни». У період воєнного стану громадська організація активно співпрацює з міжнародними благодійними фондами, волонтерами та органами влади щодо отримання гуманітарної допомоги з Польщі, Данії та Литви, організовує видачу допомоги відповідно до розподілу серед малозабезпечених осіб, ліквідаторів та потерпілих від ЧАЕС, у тому числі людей з особливими потребами.

Вклад кожної громадської організації щодо підтримки та соціального захисту осіб з інвалідіністю у період воєнного стану - це крок до нашої Перемоги!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux