Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Здорова нація-запорука майбутнього України
Опубліковано 14 листопада 2016 року о 09:26

Луганською обласною організацією інвалідів ВОІ СОІУ в м. Старобільськ, відповідно до плану заходів, проведено навчально – інформаційний семінар на тему: «Здорова нація запорука майбутнього України». На заході були присутні: організатор заходу голова ЛООІ ВОІ СОІУ Наталія Гордєєва, директор Луганського відділення Фонду Наталія Чибрисова, начальник Управління соціального захисту населення Старобільської районної адміністрації – Ольга Дук, заступник головного лікаря з тимчасової непрацездатності Центру ЦРП КУ Старобільськ РТМО – Ольга Сорокіна, начальник КУ ЛРЦФКСІ «Інваспорт» Юрій Кравченко,  голова районної громадської організації інвалідів – Вячеслав Ківшар, головний лікар міжрайонної МСЕК Валентина Пихтєєва,  а також лікарі різних напрямків.

 Внаслідок проведення АТО на підконтрольну територію України були частково переміщені медичні установи області. Зокрема до кінця 2016 року планується відновити діяльність  медичних закладів з надання високоспеціалізованої медичної допомоги, а поки стаціонари області продовжують працювати із перевантаженням.  Через кадрові проблеми та недофінансування пільгового медикаментозного забезпечення амбулаторна допомога також недостатньо ефективна. Зараз у два етапи йде створення обласної лікарні, в тому числі, територіально: філія в Старобільську працюватиме на девять районів, а філія в Сєвєродонецьку закриє території області. Луганська обласна ВЦА купує 60 автомобілів «DaewooSens» для первинної медицини на селі, в цьому є серйозна необхідність.

   «У нас буде своя урологія, онкологія, кардіохірургія»,- напередодні заходу пообіцяв Юрій Гарбуз – голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації і ще зазначив: «Сьогодні у нас є чітке бачення майбутнього регіону, наша дорожня карта на чотири роки вперед. Це  Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року». 

 Також відбулася зустріч в  «Розширення громадської участі в бюджеті охорони здоров’я у Луганській області». Розглядалися такі питання :                                                                                                              1.В чому основні проблеми теперішніх бюджетів охорони здоров’я.

2. Можливості і ризики впровадження методології  «бюджет орієнтований на пацієнта».                                                                                                                                 3.Можливості і ризики впровадження даної методології на рівні медичного закладу.                                         

4.Можливості громадського партнерства по впровадженню даної методології.

   Навчально – інформаційний семінар проводився  з метою привернення уваги людей з інвалідністю та широких кіл громадськості щодо попередження та зниження рівня захворювань,   збереження працездатності, подовження активного довголіття. Також підвищення ефективності медичного забезпечення людей з інвалідністю відповідно до норм Конвенції ООН про права інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux