Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання круглого столу
Опубліковано 29 липня 2013 року о 09:39

19 липня 2013 року відбулось засідання круглого столу: «Механізми організації працевлаштування безробітних передбачених Законом України «Про зайнятість населення», на якому були присутні директор обласного Центу зайнятості Якобінчук Василь Іванович, Начальник управління праці та зайнятості населення Київської облдержадміністрації Мацько Сергій Вікторович, заступник начальника головного управління Пенсійного Фонду України в Київській області Верещак Василь Миколайович, президент спілки орендарів та підприємців України Хмільовський Віктор Мечиславович, виконавчий директор Білоцерківської міської організації роботодавців Чаус Іван Володимирович, виконавчий директор Обухівської організації роботодавців Молчанов Юрій Іванович, генеральний директор автотранспортного підприємства інвалідів «Інватранс» «Броварського міського товариства інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату «Прагнення» Іваненко Валерій Іванович, начальник відділу правової та кадрової роботи Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Полєжаєва Наталія Альфредівна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю та організаційної роботи Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів  Гакал Ольга Григорівна.

Мета зустрічі – забезпечення на практиці механізми організації працевлаштування безробітних, передбачених Законом України «Про зайнятість населення».

Учасники наголошували, що прийняття нової редакції Закону України «Про зайнятість населення» сприяє акцентуванню уваги роботодавців, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій на вирішенні питань соціального захисту громадян, їх ефективному працевлаштуванню, забезпечення повної зайнятості, гідної заробітної плати, гендерної рівності для всіх громадян України.

Учасники засідання круглого столу вирішили:

1. Сприяти забезпеченню та розвитку транспортних мереж між всіма населеними пунктами області, де відсутні робочі місця, до населених пунктів де є проблема з укомплектуванням вакансій та системи забезпечення доведення виробленої продукції до споживача.

2. Проводити системну роботу щодо організації тимчасової зайнятості селян на оплачуваних громадських роботах, спрямовувати її в першу чергу на вирішення потреб місцевої громади та соціально незахищених категорій населення.

3. Сприяти працевлаштуванню осіб, які потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

4. Розширити сфери застосування праці громадян обмеженнями до праці через :

 - створення спеціальних робочих місць для працевлаштування безробітних осіб з обмеженнями до праці за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів( під конкретних осіб);

 - працевлаштування на новостворені робочі місця з компенсацією фактичних витрат у розмірі єдиного внеску загальнообов’язкове державне соціальне страхування за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

5. Сприяти працевлаштуванню молоді на новостворені робочі місця з компенсацією фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за рахунок коштів державного бюджету України для забезпечення молоді, яка здобула професійно-технічну або вищу освіту, та якій надається перше робоче місце за отриманою професією (спеціаліста)

6. Активізувати роботу по залученню соціально-незахищених категорій безробітних громадян до професійної підготовки та перепідготовки за професіями, які користуються сталим попитом на ринку праці і забезпечують гарантоване працевлаштування.

7. Проводити індивідуальний   підхід до професійного навчання осіб з особливими потребами та їх працевлаштування після навчання.

8. Забезпечувати дієву співпрацю роботодавців з центрами зайтяності та навчальними закладами області з метою оперативного та якісного укомплектування своїх підприємств необхідними кадрами та здійснення замовлення на навчання для потреб виробництва на перспективу.

9. Здійснювати організацію професійного навчання в напрямку підвищення кваліфікації, стажування на сільськогосподарських підприємствах та орієнтування селян на оволодіння суміжними професіями, що потребує сільський ринок праці.

10. посилити просвітницьку роботу серед населення, в том у числі випускників навчальних закладів, щодо інновацій нового Закону України «Про зайнятість населення» стосовно підтримки молодих працівників, які виявляють бажання працювати у сільській місцевості, права на отримання ваучера громадянами старше 45 років та підтвердження результатів неформального професійного навчання.

11. Забезпечити проведення широкомасштабної інформаційно-роз`яснювальної роботи з роботодавцями щодо ведення ними соціально відповідального бізнесу, забезпечення гідних умов та заробітної плати, належного оформлення трудових відносин.

12. Сприяти подальшому розвитку соціального діалогу між службою зайнятості, державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, роботодавцями, громадськими організаціями щодо підвищення рівня зайнятості безробітних, в тому числі і вразливих категорій населення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux