Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів) розробленими громадськими об’єднаннями осіб інвалідністю для виконання яких надається фінансова підтримки за рахунок коштів місцевого бюджету департаменту Житомирської міської ради
Опубліковано 31 травня 2021 року о 17:45

25 травня 2021 року відбулося засідання конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів) розробленими громадськими об’єднаннями осіб інвалідністю для виконання (реалізації ) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів місцевого бюджету у 2021 році, за участі Ярослава ВОЗНОГО, члена комісії, директора Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Засідання організовано та проведено Департаментом соціальної політики Житомирської міської ради, в якому взяли участь представники органів виконавчої влади, представники громадських організацій Житомирщини.

Засідання комісії очолювала заступник міського голови Марія МІСЮРОВА.

На розгляд комісії було винесено відкритий захист конкурсних пропозицій відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради.

Свої конкурсні пропозиції комісії презентували 2 громадських об’єднання осіб з інвалідністю:

1. Житомирська обласна організація Українського товариства сліпих виступила з програмою «Сприяння формування політики захисту та безпеки осіб з інвалідністю по зору в ситуації встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України, зокрема Житомирської міської територіальної громади, гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS – CoV – 2»;

2. Житомирська обласна організація Українського товариства глухих представили 2 програми:

- «Семінари – тренінги для батьків дітей з порушеннями слуху «Зрозумій мене»;

- «Вечірній сервіс УТОГ «Дзвоніть! Допоможемо».    

Житомирська обласна організація Українського товариства глухих проводитиме семінари – тренінги для батьків дітей з порушеннями слуху, що допоможе батькам вивчити не тільки ази жестової мови, але і навчить розуміти свою дитину, вести з нею виховні бесіди на зрозумілій для них мові. Дані семінари – тренінги проводитимуть кваліфіковані перекладачі – дактилологи двічі на тиждень.

«Вечірній сервіс УТОГ «Дзвоніть! Допоможемо» націлений на дистанційну допомогу особам з вадами слуху для встановлення контакту з досвідченим перекладачем – дактилологом у випадку екстреної допомоги.

Житомирська обласна організація Українського товариства сліпих планує допомогти своїм підопічним у освоєнні навичками використання термометрами, тонометрами, глюкометрами у буденному житті. Адже це допоможе уберегти їх здоров’я в умовах карантину.

Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів активно допомогало даним організаціям в підготовці проєктів та їх захисту.

За рішеннями конкурсної комісії, громадські організації осіб з інвалідністю отримають фінансову підтримку з місцевого бюджету на реалізацію представлених   проєктів.  


Директор     Ярослав ВОЗНИЙ



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux