Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Запорізьке обласне відділення Фонду провело семінар з представниками медичних установ регіону
Опубліковано 30 квітня 2024 року о 11:00

Запорізьким обласним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю організована зустріч з представниками медичних закладів міста, зокрема які входять до медико-соціальних експертних, лікарсько-консультативних та військово-лікарських комісій. На захід були запрошені представники Департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради.

 Метою зустрічі стало обговорення виконання вимог постанови КМУ від 07.12.2023р. №1306 «Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку». Зокрема мова йшла про заповнення Висновку про необхідність забезпечення особи з обмеженнями повсякденного функціонування допоміжними засобами реабілітації.

У вітальному слові до заходу керівник Запорізького обласного відділення Фонду Олексій Алуф зазначив важливість співпраці та порозуміння всіх установ задля досягнення спільної мети – якісне і швидке забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації та повернення їх до повноцінного життя.

Заступник керівника відділення Фонду Ганна Сератюкова звернула увагу представників комісій медустанов на заповнення індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, оскільки рекомендації повинні містити і реабілітаційний характер, і дати змогу особам з інвалідністю здобути освіту, бути в подальшому працевлаштованим та соціалізованим.

Що стосується практичного виконання згаданої Постанови, то, як зазначила представник відділення Фонду Тетяна Литвиненко, при заповненні «Висновку про необхідність забезпечення особи з обмеженнями повсякденного функціонування допоміжними засобами реабілітації», враховуючи функціонал Централізованого банку даних з проблем інвалідності, необхідно додавати статус особи і групу інвалідності. 

Окремої уваги комісій заслуговує визначення та заповнення кодів діагнозів згідно переліку діагнозів відповідно до найменування технічних та інших засобів реабілітації згідно з Міжнародною статистичною класифікацією хвороб та споріднених проблем охорони здоров’я, задля врахування сумісності між собою засобів реабілітації.

Наприкінці семінару відбулось обговорення питань, які виникають у лікарів під час заповнення Висновку, зокрема хто із суб’єктів, визначених Порядком, має формувати висновок для дітей з інвалідністю до 18 років, осіб похилого віку та жінок, дівчат після мастектомії, секторальної резекції молочної залози, квадрантектомії та з порушеннями розвитку молочних залоз.

Учасники заходу висловили думку, що подібні семінари мають носити регулярний характер з метою напрацювання єдиного підходу до процесу забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux