Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Zoom-конференція "Люди з інвалідністю та інші маломобільні групи населення під час пандемії COVID-19" у Житомирській області
Опубліковано 14 квітня 2021 року о 10:15

12 квітня 2021 року директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ярослав Возний взяв участь у Zoom-конференції Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової на тему: "Люди з інвалідністю та інші маломобільні групи населення під час пандемії COVID-19".

У зустрічі взяли участь заступник голови Житомирської облдержадміністрації Градівський Віктор; заступник директора департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації - Лучків Віктор; директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації - Прокопець Юрій; представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській області Неля Ковалюк, а також представники громадських організацій осіб з інвалідністю міста Житомира та області:

- УТОГ в Житомирській області

- БМГОІВ «Стимул» м. Бердичів

- ГУД в Житомирській області

- ГОІ «Глорія» смт. Романів Житомирська область

- ГОІ «Світ без обмежень» м. Житомир

- КУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» Житомирської міської ради.

На зустрічі детально обговорена ситуація щодо захворювання на COVID-19 в Житомирській області.

А саме, як в період пандемії люди з інвалідністю важких нозологій та інших вразливих категорій населення можуть отримати медичні послуги.

Особливо наголошувалось як обслуговувати людей з проблемами слуху та зору, осіб з інвалідністю на візках. Зверталась увага на необхідність забезпечення стаціонарних медичних установ спеціально обладнаними туалетними кімнатами, обов`язкового функціонування Інтернету та забезпечення медичних установ гаджетами з програмним забезпеченням для спілкування з нечуючими людьми. Важливо мати якісний доступний транспорт для доправлення до лікарняних установ.

Директор відділення Ярослав Возний у своєму виступі детально зупинився на необхідності інклюзивного простору в питаннях отримання вакцинації, роз`яснення серед населення про важливість цього заходу. Він відзначив про високу якість доступності до приміщень амбулаторій у місті Житомирі, де організовано проведення вакцинації проти COVID-19.

Ці та багато інших питань також піднімали активісти громадського руху людей з інвалідністю Житомирщини.

По закінченню зустрічі було вирішено здійснити низку заходів для покращення надання медичних послуг людям важких нозологічних груп.

Узгоджені питання співпраці Житомирської облдержадміністрації, всіх зацікавлених сторін з громадськими організаціями людей з інвалідністю області.


 Директор Ярослав ВОЗНИЙ 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux